Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump îl numeşte pe Alexander Acosta la Departamentul Muncii,primul latino-american din guvernul său

www.time.com
Pena Nieto, Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat joi că l-a numit pe Alexander Acosta pentru a ocupa funcţia de secretar al Departamentului Muncii, primul latino-american din executivul său, relatează AFP. Anunţul a fost făcut la o zi după retragerea candidatului precedent, Andrew Puzder. Candidatura acestui manager din domeniul fast-food a fost repede afectată de dezvăluiri legate de viaţa sa personală.

"Are o diplomă de la universitatea de drept Harvard. Super student (...) A avut o carieră formidabilă", a afirmat preşedintele. "Tocmai am discutat cu el şi cred că va fi un formidabil ministru al muncii", a mai spus Donald Trump. Alexander Acosta, născut în 1966 la Miami, este în prezent decanul Facultăţii de Drept de la universitatea Florida International din acest oraş din sud-estul Statelor Unite.

El este, de asemenea, preşedintele consiliului de administraţie al U.S. Century Bank, o bancă având sediul în Florida, specializată în acordarea de împrumuturi comunităţii latino-americane. Alexander Acosta a fost nominalizat de două ori printre "Cei mai influenţi 50 de latino-americani din Statele Unite" de către Hispanic Business Magazine.

Potrivit jurnalului Miami Herald, el este fiul unic al unor imigranţi cubanezi. El a făcut parte din administraţia George W. Bush ca procuror general adjunct pentru drepturi civile şi, cu acest titlu, s-a ocupat de problemele rasiale şi de religie. O vreme avocat însărcinat cu chestiunea locurilor de muncă şi contractelor de muncă şi membru al Consiliului naţional pentru relaţii sociale (NLRB), Alexander Acosta a mai fost procuror al Districtului Sud din Florida şi din această funcţie a participat la anchetele împotriva lobbyistului Jack Abramoff sau teroristului José Padilla, suspectat în 2002 că a vrut să detoneze o "bombă murdară" în Statele Unite şi condamnat în 2007, conform Agerpres. Înainte de studiile în drept, el a fost bancher la Lehman Brothers, banca de afaceri al cărei faliment a declanşat criza "subprime" în 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.