Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, în RĂZBOI cu presa: Ce măsură a luat împotriva jurnaliștilor The Washington Post

time.com
donald trump

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, a anunţat luni că nu-i va mai acredita pe jurnaliştii cotidianului The Washington Post, acesta fiind ultimul exemplu de represalii împotriva organizaţiilor de presă, relatează AFP. 

''Din cauza mediatizării incredibil de inexacte a campaniei Trump, care a bătut recordurile, revocăm imediat acreditările de presă pentru ziarul necinstit şi şarlatan The Washington Post'', scrie candidatul republican pe Facebook. Decizia îi va împiedica pe jurnaliştii cotidianului să intre la mitingurile lui Trump.

Sebastian Ghiță, din nou în fața magistraților

''Decizia lui Donald Trump de a revoca acreditările de presă ale cotidianului The Washington Post nu este altceva decât o repudiere a rolului unei prese libere şi independente. Când mediatizarea nu corespunde cu ceea ce doreşte candidatul, atunci o întreprindere de presă este interzisă'', a reacţionat într-un comunicat Martin Baron, directorul redacţiei cotidianului The Washington Post, notează agerpres.ro

Candidatul republican ar fi reacţionat la publicarea unui articol luni de către cotidian, care a relatat că Trump a părut că-l asociază pe preşedintele Barack Obama cu extremiştii jihadişti.

Controale de AMPLOARE în spitalele din România: Produse HexiPharma, găsite în două unități


''Suntem conduşi de un om care nu este destul de dur sau destul de inteligent, sau are altceva în cap'', declara Trump luni dimineaţa la Fox News. ''Ceva se întâmplă'', a adăugat el, deplângând refuzul lui Barack Obama de a folosi termenul de ''islamism radical''.

Decizia lui Donald Trump de a revoca acreditările de presă ale cotidianului The Washington Post este una proastă pentru alegătorii din Statele Unite şi pentru libertatea presei de pretutindeni, a declarat directorul executiv adjunct al Comitetului pentru Protecţia Jurnaliştilor (CPJ, cu sediul la New York), Robert Mahoney, după anunţul făcut luni de candidatul republican pentru Casa Albă. 

"Un candidat la cea mai înaltă funcţie din ţară nu are dreptul să aleagă ce să apară într-un ziar. Revocarea acreditărilor cotidianului Washington Post pentru a acoperi campania Trump este proastă pentru alegătorii din Statele Unite şi pentru libertatea presei de pretutindeni. Ea oferă o scuză convenabilă pentru liderii autoritari de a continua represiunea la adresa jurnaliştilor independenţi. Îi cerem lui Donald Trump să îşi reconsidere poziţia şi să lase Washington Post să îşi facă treaba", a precizat Mahoney.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.