Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump, mulțumit că membrii NATO s-au angajat să îşi majoreze participarea financiară

NBC News
Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, este "mulţumit" că membrii NATO s-au angajat să îşi majoreze participarea financiară, dar nu a îndepărtat posibilitatea de a retrage Statele Unite din Alianţa Nord-Atlantică dacă aceste promisiuni nu se concretizează, potrivit unui responsabil al Casei Albe, scrie AFP, conform agerpres.ro

"Deocamdată, preşedintele este mulţumit de ceea ce vede. Îi vede acţionând pozitiv", a declarat miercuri acest responsabil, înainte de primul turneu în străinătate al lui Donald Trump, care include în special participarea la summitul NATO de la Bruxelles, la 25 mai.

SRI spune că atacul cibernetic de la MAE a fost ȚINTIT: Doar anumite persoane au fost vizate


"Dacă nu se întâmplă nimic ori se întâmplă prea încet, vom rămâne vigilenţi", a adăugat el sub acoperirea anonimatului. 

Mai devreme în cursul zilei, un alt responsabil al Casei Albe a declarat, potrivit unor jurnalişti, că Donald Trump "nu va rămâne în NATO, dacă NATO nu avansează mai mult şi mult mai repede".

O vedetă de la Antena 1 a fost condamnată: A primit doi ani de închisoare / VIDEO


Colegi ai acestuia au nuanţat ulterior afirmaţiile respective, dând asigurări că este vorba despre o perspectivă îndepărtată. 

La rândul său, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a afirmat miercuri că doreşte să vadă contribuţii ale ţărilor aliate din NATO înainte de a angaja mai mult Statele Unite în Afganistan. 

Ţările membre al NATO şi-au luat angajamentul în 2014 să îşi majoreze chetuielile militare până la 2% din Produsul Intern Brut (PIB) în termen de zece ani. 

În afară de Statele Unite, puţine ţări ating în prezent acest nivel. Germania este mai ales vizată de criticile lui Donald Trump. Cancelarul german, Angela Merkel, a-a angajat să accelereze investiţiile în Bundeswehr, majorând procentul alocat pentru Apărare de la 1,2% în momentul de faţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.