Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump nu va lăsa Boeing să iasă din afaceri

aviationmegastore.com
Boeing 747-8

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi, la Fox News, că nu va lăsa Boeing să iasă din afaceri din cauza perturbărilor economice provocate de epidemia de coronavirus, relatează Reuters.

”Nu vom lăsa Boeing să iasă din afaceri. Trebuie ajutaţi temporar. Nu va fi pentru o perioadă lungă, ci temporar”, a afirmat Trump într-un interviu acordat Fox News.

Trump a spus că ajutorul nu va fi gratuit.

“Vor plăti dobândă şi probabil vor acorda acţiuni ale companiei oamenilor acestei ţări, contribuabililor din ţara noastră, cetăţenilor acestei ţări”, a spus preşedintele.

Boeing a confirmat că solicită un ajutor federal de 60 de miliarde de dolari, în principal sub formă de garanţii de împrumuturi pentru industria aerospaţială. Nu a spus ce proporţie din acea asistenţă va dori să acceseze, potrivit CNN.

Înainte de a dezvălui detaliile pachetului de ajutor, Trump şi-a exprimat sprijinul pentru Boeing.

Trump anunţat deja că sprijină un ajutor de aproximativ 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene de pasageri, 8 miliarde de dolari pentru companiile aeriene de marfă şi 10 miliarde de dolari pentru aeroporturile naţionale. Întrebat dacă furnizorii de aeronave, cum ar fi General Electric (GE),vor beneficia la rândul lor de sprijin, Trump a spus că va ajuta Boeing.

Boeing (BA) se confrunta deja cu criza din 737 Max, declanşată acum un an după două accidente fatale care au ucis 346 de persoane. Criza respectivă a costat compania aproape 19 miliarde de dolari, potrivit datelor companiei.

Trump a spus că, înainte de criza provocată de aeronavele 737 Max, considera Boeing drept cea mai bună companie din lume şi şi-a exprimat încrederea că producătorul de avioane va rezolva problema respectivă.

Boeing a mulţumit preşedintelui pentru sprijinul acordat pentru asistenţă.

"Apreciem sprijinul preşedintelui şi al administraţiei pentru cele 2,5 milioane de locuri de muncă şi cei 17.000 de furnizori pe care se bazează Boeing pentru a rămâne exportatorul numărul unu al SUA şi aşteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu administraţia şi Congresul, care analizează în prezent legislaţia necesară”, potrivit companiei.

Boeing a precizat că pachetul de sprijin pe care îl doreşte este format în mare parte din garanţii pentru împrumuturi.

"Fondurile vor sprijini sănătatea industriei aviatice, deoarece o mare parte din sprijinul de lichidităţi pentru Boeing va fi utilizat pentru plăţi către furnizori, pentru a menţine sănătatea lanţului de aprovizionare. Perspectiva pe termen lung a industriei este încă puternică, dar până la revenirea la normal a traficului de pasageri, aceste măsuri sunt necesare pentru a gestiona presiunea asupra sectorului aviaţiei şi asupra economiei în ansamblu. "

Oferirea garanţiilor de împrumut ar fi mai puţin costisitoare pentru Trezorerie decât asistenţa financiară directă. Jumătate din banii solicitaţi de companiile aeriene sunt subvenţii directe, care nu ar fi rambursate, iar cealaltă jumătate ar fi garanţii de împrumut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.