Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump pierde războiul cu CNN - Casa Albă a restabilit acreditarea lui Jim Acosta

Reuters
Donald Trump

Casa Albă a anunțat, luni, că a restabilit acreditarea de presă a jurnalistului Jim Acosta, care a avut o dispută cu preşedintele SUA, Donald Trump, însă a avertizat că acreditarea lui ar putea fi din nou suspendată dacă nu respectă noile reguli pentru evenimentele de presă la care participă Trump, informează news.ro

Decizia Administrației SUA vine la trei zile după ce un judecător de la Washington a ordonat recativarea acreditării lui Acosta la Casa Albă. Decizia a fost luată de judecătorul Timothy Kelly, care a fost numit în funcţie de preşedintele Donald Trump.

Vezi și: SONDAJ CURS - SURPRIZE spectaculoase în București în ceea ce privește încrederea în personalitățile politice (OMNIBUS)

"În această după-amiază l-am notificat pe Jim Acosta și postul CNN că acreditarea lui a fost reactivată", a afirmat Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Totodată, Sanders a comunicat că au fost introduse reguli noi privind conferințele de presă. De exemplu, fiecare reporter va avea dreptul să pună o singură întrebare, în afară de cazul în care Casa Albă permite punere unei întrebări de clarificare.

Asociația Corespondenților de la Casa Albă (WHCA) a salutat decizia în legătură cu Acosta, însă a criticat noile reguli.

Casa Albă a suspendat acreditarea reporterului Jim Acosta, în urma unei dispute pe care acesta a avut-o cu președintele american Donald Trump în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la o zi după alegerile legislative.

Disputa s-a iscat după ce Jim Acosta a început să insiste cu întrebări privind opiniile liderului de la Casa Albă asupra grupului de imigranți din America Centrală. Donald Trump i-a cerut reporterului CNN să cedeze microfonul, însă acesta a refuzat și s-a opus tentativei unui membru al Administrației prezidențiale de a lua microfonul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.