Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump promite să expulzeze imigranții care susțin Hamas și să interzică accesul musulmanilor în SUA

Vanity fair
Donad Trump CPAC

Donald Trump a promis luni că, dacă va fi ales din nou președinte, va interzice intrarea în SUA a imigranților care susțin Hamas și va trimite ofițeri la protestele pro-Hamas pentru a-i aresta și deporta pe imigranții care susțin public gruparea militantă palestiniană, notează Reuters.

Aflat într-o oprire de campanie în Iowa, Trump a reacționat la uciderea de către Hamas a cel puțin 1.300 de israelieni. Trump, președinte în perioada 2017-2021, a declarat că, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat la Casa Albă, va interzice intrarea în SUA a oricărei persoane care nu crede în dreptul Israelului de a exista și va revoca vizele studenților străini care sunt "antisemiți".

De asemenea, el a promis că va intensifica interdicțiile de călătorie din "țările afectate de terorism". El nu a explicat cum va pune în aplicare cererile sale, inclusiv cea prin care le cere imigranților să susțină dreptul Israelului de a exista sub ceea ce el a numit "un control ideologic puternic".

Multe dintre politicile de imigrație ale lui Trump au fost contestate în instanță în timpul președinției sale, iar cele mai noi promisiuni ale sale ar putea, de asemenea, să fie contestate.

O interdicție pe care a impus-o asupra imigranților din unele națiuni cu majoritate musulmană a fost respinsă de instanțele inferioare, dar în cele din urmă a fost confirmată de Curtea Supremă a SUA. Biden a pus capăt acestei interdicții atunci când a preluat mandatul.

Interdicție pentru imigranți din țări cu populație majoritar musulmană

Trump a declarat luni că va interzice imigranții din Libia, Somalia, Siria și Yemen "sau de oriunde altundeva care ne amenință securitatea". Trump a citit, de asemenea, o poezie pe care a folosit-o pentru a-i asemăna pe imigranți cu șerpi mortali.

Jaime Harrison, președintele Comitetului Național Democrat, a descris promisiunile lui Trump ca fiind islamofobe, extreme și menite să exploateze "frica și anxietatea".

Iowa este unul dintre cele mai timpurii state în care se organizează o competiție republicană pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale. O abordare dură față de imigranți a fost o piatră de temelie a primului mandat de președinte al lui Trump.

El este favorit pentru a câștiga nominalizarea partidului său la Casa Albă și pentru a-l înfrunta pe președintele democrat Joe Biden în alegerile din noiembrie 2024.

Promițând să înăsprească drastic legile americane privind imigrația, Trump a declarat: "Dacă vrei să desființezi statul Israel, ești descalificat, dacă susții Hamas sau ideologia din spatele Hamas, ești descalificat, iar dacă ești comunist, marxist sau fascist, ești descalificat".

Poziții apropiate între contracandidații republicani

Cei mai mulți dintre rivalii republicani ai lui Trump au condamnat Hamas și au oferit un sprijin total pentru o așteptată invazie israeliană în Gaza, dar niciunul nu a prezentat o serie atât de dură de propuneri pentru a împiedica oamenii să intre în SUA și pentru a-i expulza pe simpatizanții Hamas din SUA.

Statele Unite, împreună cu alte câteva țări, au desemnat Hamas drept organizație teroristă.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, unul dintre rivalii republicani ai lui Trump pentru nominalizarea prezidențială, a declarat luni că este în favoarea expulzării studenților străini care susțin Hamas și că ar interzice refugiaților din Gaza accesul în SUA dacă va fi ales președinte.

Săptămâna trecută, Trump l-a acuzat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că a fost nepregătit pentru atacurile Hamas și a numit Hezbollah - grup militant libanez susținut de Iran - "foarte inteligent".

Remarcile sale din Iowa au părut a fi un efort parțial de a atenua aceste critici.

"Vom deporta agresiv străinii rezidenți cu simpatii jihadiste", a spus Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.