Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump promite sprijin deplin victimelor furtunii Harvey

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump este aşteptat marţi în Texas, lovit de inundaţii fără precedent în urma trecerii furtunii Harvey, în dorinţa de a arăta unitatea ţării în faţa acestei "teribile tragedii", relatează AFP, conform agerpres.ro.

Însoţit de Prima doamnă, Melania Trump, preşedintele american nu se va deplasa la Houston, al patrulea oraş ca mărime din SUA, ameninţat de creşterea nivelului apelor, dar ar trebui să se oprească mai la vest pentru a constata la faţa locului prejudiciile provocate de intermperii acestui uriaş stat sudic, al doilea ca mărime din ţară. 

"Starea de spirit a oamenilor este incredibilă", a subliniat el luni, referindu-se la ajutorul reciproc între vecini, prieteni sau "necunoscuţi" în faţa acestui uragan devastator, cel mai puternic care a lovit teritoriul american după Katrina în 2005. 

"Suntem o familie americană, ne luptăm împreună", a afirmat Donald Trump, dornic să pozeze într-un unificator al naţiunii, un rol pe care nu a reuşit să-l joace în cele şapte luni de când se află la Casa Albă, deoarece a generat crize şi a alimentat sciziuni, notează agenţia menţionată de presă. 

La faţa locului, mobilizarea pentru a veni în ajutor victimelor inundaţiilor este maximă. Agenţia federală pentru situaţii de urgenţă FEMA se pregăteşte pentru adăpostirea a 30.000 de persoane în centre de urgenţă în regiune. 

Greg Abbott, guvernatorul Texasului, i-a mobilizat luni pe toţi cei 12.000 de soldaţi ai Gărzii Naţionale din Texas, după ce într-o primă fază mobilizase 3.000. 

Acest corp de rezervişti, compus din civili care participă cu regularitate la pregătirea militară obişnuită, va fi responsabil de securitate şi salvare. 

"Vom trece prin asta, vom ieşi mai puternici. Şi credeţi-mă noi vom fi mai mari, mai buni, mai puternici ca oricând. Reconstrucţia va incepe. Şi în cele din urmă, va fi ceva foarte special", a declarat Donald Trump, citat de DPA. El a promis sprijinul deplin al guvernului federal pentru Texas şi Louisiana, care continuă să se lupte cu inundaţiile în urma trecerii uraganului Harvey.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.