Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump pune gaz pe foc în cazul protestelor de la Paris: Oamenii nu vor să plătească sume mari de bani, de multe ori către țări din lumea a treia

www.agerpres.ro
Donald Trump în mașină

Președintele american Donald Trump a sugerat, sâmbătă, că protestele antiguvernamentale din Franța, organizate de mișcarea "Vestelor Galbene", indică faptul că oamenii nu vor să plătească sume mari de bani "pentru a proteja probabil mediul", scrie Mediafax.

"Acordul de la Paris nu funcţionează prea bine pentru Paris. Proteste şi revolte în toată Franţa. Oamenii nu vor să plătească sume mari de bani, de multe ori către țări din lumea a treia (care sunt guvernate îndoielnic), pentru a proteja probabil mediul", afirmă liderul american într-un mesaj postat pe Twitter.

Președintele SUA susține că protestatarii "scandează «Îl vrem pe Trump!»".

Citeste si Stelian Tănase, scenariu pentru liderii opoziției: metoda prin care Liviu Dragnea poate fi înlăturat

În urmă cu câteva zile, Trump a menționat protestele violente din Franța ca o justificare pentru decizia sa de a retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

În luna iunie 2017, preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris.

Anterior, Trump a declarat că nu crede că schimbările climatice sunt provocate de activitatea umană şi a afirmat că Acordul climatic de la Paris este dăunător afacerilor americane.

După ce Siria a aderat în luna noiembrie 2017 la acordul climatic, SUA au rămas singura ţară care nu aplică pactul global privind combaterea schimbărilor climatice.

În același timp în care se desfășoară protestele antiguvernamentale, la Paris are loc și un marș pentru climă la care participă aproximativ 1.000 de oameni, inclusiv mai mulți manifestanți din mișcarea "Vestelor Galbene", relatează Le Figaro.

Protestele organizate de mişcarea "Vestelor Galbene" au izbucnit după ce Administrația Emmanuel Macron a luat decizia de a majora taxele la carburanţi, măsură ce se înscrie în eforturile președintelui francez de reducere a emisiilor poluante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.