Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump şi-a donat salariul pe primul trimestru Serviciului de Parcuri Naţionale

trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a donat salariul pe primul trimestru al acestui an, în sumă de peste 78.000 de dolari, Serviciului de Parcuri Naţionale, a anunţat luni Casa Albă, citată de EFE.

În conferinţa zilnică de presă, purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale, Sean Spicer, a prezentat cecul cu donaţia lui Trump şi i l-a înmânat secretarului american de Interne, Ryan Zinke.

Citește și: Au apărut NOI detalii despre atentatul din Rusia: Cum a fost transportat dispozitivul explozibil

Serviciul de Parcuri Naţionale, care şi-a celebrat centenarul anul trecut, este însărcinat cu protejarea şi conservarea parcurilor şi monumentelor naturale ale ţării iar Trump este "mândru" să contribuie cu parte din salariul său la această "importantă misiune", a explicat Spicer.

Casa Albă a arătat din martie că Trump îşi va îndeplini promisiunea de a-şi dona salariul, care depăşeşte 400.000 de dolari brut anual.

În plus, Spicer a cerut atunci ironic mediilor de comunicare să-l ajute pe preşedinte să decidă destinaţia acestor bani.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a promis că, dacă va câştiga alegerile din noiembrie, îşi va dona salariul sau îl va înapoia trezoreriei.

"Dacă voi fi ales preşedinte, nu voi accepta salariu. De acord? Asta nu este o problemă pentru mine", a spus, într-un miting de campanie, candidatul republican la acea vreme, a cărui avere depăşeşte 3.700 milioane de dolari, potrivit revistei Forbes, citată de Agerpres.

Ulterior, într-un interviu la CBS, Trump a adăugat că va accepta să primească 1 dolar deoarece legea îl obligă să primească un salariu ca preşedinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.