Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump şi Pence au vorbit cu 29 de lideri străini, după succesul din 8 noiembrie -echipa de tranziţie

trump pence

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, şi vicepreşedintele ales, Mike Pence, au vorbit cu 29 de lideri străini după victoria în alegerile din 8 noiembrie, a precizat echipa de tranziţie a lui Trump, într-o declaraţie difuzată miercuri, după apariţia în presă a unor informaţii ce semnalau dificultăţi ale conducătorilor unor ţări de a intra în contact cu acesta, informează EFE. 

Potrivit unui comunicat, Trump şi Pence au dialogat, între alţii, cu preşedinţii Rusiei, Chinei, Turciei, Coreii de Sud, Franţei şi Egiptului. 

De asemenea, cu prim-miniştrii din India, Canada, Australia, Israel, Noua Zeelandă sau Japonia, Shinzo Abe, care este aşteptat în următoarele ore în SUA şi care, potrivit unor surse diplomatice, are prevăzută în cadrul vizitei o întâlnire în persoană cu Donald Trump. 

Trump şi Pence au vorbit totodată, în ultimele zile, cu diferiţi conducători europeni precum premierul britanic, cancelarul german, prim-ministrul italian, cel danez sau cel irlandez. 

Lista difuzată de echipa lui Trump include şi conversaţii cu regii Arabiei Saudite şi Iordaniei şi cu liderii Qatar-ului şi Emiratelor Arabe Unite. 

Preşedinţii din Mexic, Columbia şi Argentina sunt unicii conducători latinoamericani care apar în listă, în care nu se specifică dacă conversaţiile au fost cu Trump sau cu vicepreşedintele său. 

Miercuri, ca răspuns la informaţiile de presă care vorbeau de probleme de organizare în echipa preşedintelui ales, chiar Trump a scris pe Twitter că de la alegerea sa a vorbit cu "mulţi lideri străini". 

"Rusia, Regatul Unit, China, Arabia Saudită, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi mulţi alţii. Mereu sunt disponibil pentru ei", a semnalat Trump, în mesajul în care a criticat în mod direct ziarul The New York Times. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.