Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump vine cu explicaţii după ce şi-a demis cel mai controversat consilier: 'A trebuit să-l concediez...'

CNN
trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să-l dea afară pe consilierul său pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn. Anunţul a fost făcut recent, chiar de către Trump, pe pagina sa de Facebook.

"A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a mințit pe vicepreședintele și FBI-ul. A şi recunoscut că a minţit. Este o rușine pentru că acțiunile sale în timpul tranziției erau legale. Nu era nimic de ascuns!", se arată în mesajul lui Trump.

Flynn, care l-a ajutat pe Trump în campania electorală şi a devenit apoi un personaj central în ancheta federală privind presupusul amestec al Moscovei în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016, a pledat vinovat vineri, recunoscând că a minţit FBI-ul. Flynn a admis că a dat declaraţii false în legătură cu contactele de anul trecut pe care le-a avut cu Serghei Kisliak, care era la acea vreme ambasadorul Rusiei în SUA, anunță Agerpres.

Ca parte a înţelegerii cu procurorii, Flynn a recunoscut că "membri importanţi" ai echipei lui Trump ştiau despre convorbirile sale cu ambasadorul rus. Mai exact, potrivit declaraţiei în care îşi recunoaşte vinovăţia, Flynn a explicat că a sunat mai mulţi membri ai echipei care pregăteau transferul de putere între preşedintele de la acea vreme, democratul Barack Obama, şi Trump şi că a ajuns chiar să discute cu ei despre contactele cu Rusia în timp ce se aflau la un club exclusivist care îi aparţine lui Trump, la Mar-a-Lago, pe coasta de sud-est a Floridei.

Citeşte şi: Donald Trump a reacționat după denunțul fostului său consilier: 'Nu a existat absolut nicio complicitate' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.