Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Trupul artistului Petrică Mîţu Stoian a fost depus la Ansamblul 'Maria Tănase' din Craiova

petrica mitu stoian

Trupul neînsufleţit al interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a fost depus, luni seara, la sediul Ansamblului folcloric "Maria Tănase" din Craiova, ultimul său loc de muncă, de unde ieşise la pensie, fiind primit cu aplauze de către foştii săi colegi şi prieteni, care îl vor veghea permanent cât va sta aici, anunță Agerpres.

Directoarea Ansamblului folcloric "Maria Tănase", Niculina Stoican, a anunţat că toţi colegii lui sunt pregătiţi să-i onoreze memoria aşa cum se cuvine.

"Instituţia va fi deschisă toată noaptea, nu îl vom lăsa singur nicio secundă. Au fost făcute multe pregătiri pe care nu credeam că o să le facem vreodată pentru el. Cu ceva timp în urmă se pensionase, dar prezenţa lui era aici şi fără un dosar înregistrat la resurse umane, aşa că am pregătit foarte multe lucruri pe care le dăruim şi oamenilor care vor trece pe această stradă, pe strada Crişului: un panou pe care va rula un moment cu selecţii, cu imagini cu el, cu o piesă pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele, sunt multe lucruri pe care le-am pregătit şi pe care le facem, pentru că atât ne-a mai rămas să facem", a spus Niculina Stoican.

Trupul artistului a fost depus în sala în care a repetat foarte mulţi ani şi unde se poate respecta circuitul conform legislaţiei pentru situaţia de pandemie.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja gravă când a fost internat.

"Starea lui nu a fost deloc bună (...). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (...). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se suprainfecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. În şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos", a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa efectuează cercetări legate de moartea solistului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pe rol fiind înregistrat, luni, un dosar penal având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

"În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, remis AGERPRES.

Reprezentanţii spitalului din Reşiţa au transmis, luni, către IPJ Caraş-Severin o informare despre decesul solistului de muzică populară, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale sesizându-se din oficiu despre acest caz.

"Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa", a transmis IPJ Caraş-Severin.

În cauză, a fost efectuată necropsia pentru stabilirea cauzelor decesului.

Petrică Mîţu Stoian, care avea 61 de ani, va fi înmormântat miercuri în cimitirul Ungureni din Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.