Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupa Massive Attack va ajuta cercetătorii Universității din Manchester să cartografieze amprenta de carbon a industriei muzicale

Festival Eurockéennes/Rod le Hiboo
trupa Massive Attack

Muzicienii originari din Bristol vor colabora cu un grup de cercetători de la Universitatea din Manchester pentru a calcula emisiile de carbon ale trupei în perioada în care se află în turneu, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Cătălin Predoiu, despre schimbarea legilor justiției: ‘Avem în vedere alte trei priorități’ .

După ce trupa Coldplay a anunțat săptămâna trecută că își oprește turneul până când managerul trupei va găsi o soluție care să îi facă neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, Massive Attack au anunțat un parteneriat cu cercetătorii pentru a cartografia amprenta de carbon a industriei muzicale, anunță The Guardian.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester vor analiza toate datele oferite de trupă pentru a stabili ce cantitate de CO2 generează muzicienii în funcție de deplasările pe care le fac în turnee, de producția concertelor, dar și de locurile în care concertează.

Obiectivul este de a oferi informații și îndrumări pentru industria muzicală în general, astfel încât impactul negativ asupra mediului să poată fi redus, având în vedere urgențele climatice în creștere.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

Trupa Massive Attack a luat naștere la Bristol, cu 30 de ani în urmă, și este considerată un pionier al genului trip hop și inovatoare a muzicii electronice. Massive Attack a fost recompensată, printre altele, cu premii la galele MTV Music Awards și Q Awards, a înregistrat cinci albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 11 milioane de exemplare și a avut numeroase colaborări cu nume importante ale industriei muzicale, precum Madonna, Sinead O'Connor, Neneh Cherry, Portishead, Tricky și Young Fathers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.