Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele belaruse au simulat traversarea unui râu aflat lângă granița cu Ucraina

belta.by
belarus-trupe-armata

Forțele armate din Belarus au început exerciții de „pregătire pentru luptă” lângă granița cu Ucraina: militarii Brigăzii 103 Aeropurtate Vitebsk au „exersat” traversarea râului Sozh, care trece de-a lungul graniței ucrainene-belaruse, scrie agenția de presă Belta.

„Acest eveniment se desfășoară conform planului de pregătire de luptă a militarilor din forțele de operațiuni speciale. Sarcina principală este de a pregăti comandanții unităților și echipajele vehiculelor de luptă pentru depășirea barierei de ap”, a spus comandantul adjunct al batalionului belarus.

Cercetașii au fost primii care au aterizat pe țărm pentru a prelua controlul asupra locului de aterizare. Unitățilebatalionului au ocupat poziții de tragere pentru a-i sprijini pe cei care traversau râul. La ordinul comandantului de batalion, transportoarele blindate belaruse au intrat in apa la o distanta de 20-30 m intre vehicule. De-a lungul râului, unitățile au fost însoțite de o barcă a serviciului de frontieră cu pluton de recunoaștere, care asigura protecție pentru intrarea și ieșirea echipamentelor pe ambele maluri. Sprijinul aerian a fost asigurat de elicopterul Mi-8 MTV-5.

Granița de stat dintre Belarus și Ucraina este de 1084,2 km, din care 758,3 km pe uscat, 325,9 km pe apă (râurile Nipru, Sozh și Pripyat) și aproximativ 120 km de-a lungul zonei de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Belarus intenționează să crească numărul armatei sale de aproape două ori: de la 45.000 la 80.000.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.