Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele Kremlinului au atacat o bază cu soldați americani din Siria. Risc de confruntare directă între militarii Rusiei și Statelor Unite

SOFREP
Al Tanf baza siria masini militare

Trupele ruse au efectuat luna aceasta o serie de atacuri împotriva coaliţiei conduse de SUA în Siria, lucru care stârneşte îngrijorare la Washington, potrivit The Wall Street Journal, scrie Adevărul.

Armata rusă a lansat atacuri aeriene asupra garnizoanei Al-Tanf, în apropiere de graniţa Siriei cu Iordania, în sud-estul Siriei, unde trupele americane desfăşoară o misiune de instruire şi consiliere a luptătorilor locali. La scurt timp după aceea, avioane de luptă ruseşti, inclusiv două Su-35 şi un Su-24, au survolat Al-Tanf înainte de a lovi postul de luptă din garnizoană.  Garnizoana Al-Tanf găzduieşte 200 de soldaţi americani. Militarii americani nu se aflau în apropierea bazei în timpul atacurilor şi nu s-au înregistrat victime.

Aceste acţiuni venite din partea trupelor Kremlinului i-au alarmat pe oficialii militari americani, care sunt îngrijoraţi de faptul că o eroare de calcul ar putea escalada într-un conflict neintenţionat între forţele americane şi cele ruseşti din Siria, relatează The Wall Street Journal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.