Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupele ruse au primit rezerve de sânge la granița cu Ucraina

abc-cdn.net.au
ucraina

Federația Rusă este gata în orice moment să invadeze Ucraina. Trei oficiali americani au declarat pentru Reuters că o dovadă clară a faptului că planurile militare ale rușilor sunt serioase o reprezintă proviziile medicale care au ajuns la trupele moscovite, astfel încât să fie posibilă îngrijirea răniților.

Rezerve de sânge și alte materiale sanitare au fost trimise militarilor desfășurați la granița cu Ucraina scrie Reuters. Foști și actuali oficiali americani spun că aceste transporturi reprezintă un detaliu extrem de important legat de intențiile Federației Ruse.

Cu toate astea, analiștii spun că ordinul nu a fost dat și momentan se negociază diplomatic.

Peste 100.000 de militari ruși se află la granițele Ucrainei, așteptând un ordin de la Kremlin.

Rusia este pregătită să atace Ucraina, dar încă nu a luat decizia dacă va face acest lucru, a afirmat vineri şeful Serviciilor de informaţii germane (BND), Bruno Kahl. ''Cred că decizia de a ataca nu a fost luată deocamdată'', a declarat acesta, într-un interviu pentru agenţia de presă britanică.

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii NATO şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute în mod serios cu Rusia în legătură cu temerile sale privind securitatea.

Moscova a prezentat în decembrie către Washington o serie de cereri cu privire la arhitectura de securitate europeană, solicitând în special excluderea oricărei noi extinderi a NATO către Est, mai ales către Ucraina, încetarea cooperării Alianţei cu statele din fostul bloc sovietic şi renunţarea la manevrele şi desfăşurările de trupe ale NATO în statele care au aderat la această alianţă după 1997.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.