Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupul alpinistului Torok Zsolt NU a putut fi coborât de pe munte cu elicopterul. Anunţul făcut de Salvamont

torok zsolt

Elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului Torok Zsolt, care a murit sâmbătă în apropierea Vârfului Negoiu din Munții Făgăraș, nu a putut interveni din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Evacuarea se va face terestru de către echipele Salvamont, transmite Mediafax.

Salvamontiștii din Sibiu au anunțat sâmbătă seară că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului mort în apropierea Vârfului Negoiu nu a putut interveni.

„Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul solicitat pentru evacuarea alpinistului decedat în zona Vârfului Negoiu nu a putut interveni. Se va face evacuarea acestuia pe cale terestră de către echipele Salvamont”, a anunțat Adrian David, șeful Salvamont Sibiu. Acesta a precizat că nu se știe cât va dura operațiunea.

Adrian David a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că accidentul în urma căruia a murit alpinistul Torok Zsolt s-a produs într-o zonă instabilă și puțin frecventată de alpiniști, în apropierea Vârfului Negoiu.

„A fost unul dintre cei mai buni alpiniști din România, eu cred că s-a desprins o stâncă cu el, dat fiind faptul că acolo este o zonă foarte instabilă și este un traseu foarte puțin frecventat de alpiniști”, a spus șeful Salvamont.

Alpinistul Torok Zsolt, a cărui dispariție a fost anunțată sâmbătă dimineața la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariția a fost anunțată de soția lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpiniști i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte.

Căutările au început imediat după anunțarea dispariției și în acțiune au fost implicați salvamontiști și jandarmi din județele Sibiu și Argeș, dar și un elicopter al MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.