Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica ajunge în țară

hotnews.ro
madalin stoica

Trupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, care a murit vineri în Afganistan, este repatriat luni, la ora 11,00, fiind programată o ceremonie la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, a anunţat MApN, prin comunicat de presă. 

Mădălin Stoica a murit în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din 2002. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorarat post-mortem, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, pe sublocotenentul Mădălin Stoica cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru dăruirea şi curajul manifestate sub culorile drapelului naţional, pentru spiritul de sacrificiu dovedit în timpul executării unei misiuni de luptă în teatrul de operaţii din Afganistan. 

În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma, care sunt internaţi în spitalul militar din Kandahar, starea lor fiind stabilă, informează MApN. 

Luni dimineaţa, au fost organizate în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie. 

În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi. 

În acest an, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.