Sunt nelipsite de pe mesele românilor în cel puțin trei anotimpuri. Pe lângă faptul că sunt delicioase, aceste alimente au însă și adevărate proprietăți curative, susțin specialiștii. Mai jos vă prezentăm câteva din beneficiile murăturilor asupra sănătății noastre.
"Reprezintă o sursă de antioxidanți
Pe lângă vitamine, mulți compuși din fructe și legume se pierd odată cu prepararea termică, deoarece sunt sensibili la temperaturi înalte. Murarea, însă, nu răpește din beneficiile acestora, păstrând antioxidanții intacți. Aceștia ajută corpul să își păstreze starea de sănătate, acționând împotrva radiclilor liberi (produși de poluare, tutun, alcool, alimente prăjite, dar și de procese normale ale organismului).
Au grijă de sănătatea sistemului digestiv
Cu toții trecem uneori prin probleme gastrointestinale generate de lipsa de echilibru a culturilor de bacterii sau de numărul prea redus de fibre ingerate. Murăturile rezolvă ambele probleme, echilibrând flora bacteriană și având și un conținut bogat în fibre.
Mențin sănătatea stomacului
Deși impresia multor persoane este că murăturile sunt asociate cu aciditatea gastrică, în realitate acestea ajută împotriva arsurilor (mai ales castraveții murați cu mărar) și reduc probabilitatea dezvoltării cancerului de stomac", scrie Click Sănătate.
Comentează