Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Chirilă, atac la Gabriela Firea. Explicațiile primarului

tudor chirila

Artistul Tudor Chirilă se alătură celor care critică ultimele măsuri anunțate de primarul general, Gabriela Firea, asta în ciuda faptului că aceasta și-a explicat foarte clar proiectul legat de activitățile culturale de weekend în Capitală.

Citește și: Gabriela Firea, clarificări despre organizarea evenimentelor in Capitala

Citește și: Gabriela Firea nu mai vrea organizate evenimente în Piața Constituției. Ce alternative oferă

”Practic kitesurfingul de sase ani si va spun sigur ca nu e lac in Bucuresti pe care sa se poata practica acest sport. Asta, una la mana. Doi la mana: la licitatie participa/se prezinta doar o firma. Sa ne fie de bine. Fara evenimente culturale de weekend prin centru ca blocam prea mult traficul si nu ajunge lumea la lacuri sa practice sporturi de apa. Chiar daca licitatia a fost atribuita in fostul mandat si actualul primar n-are legatura cu situatia, primaria are obligatia sa nu se joace cu banii nostri”, scrie Tudor Chirilă.

La rândul său, primarul General a explicat ca Municipalitatea a sustinut si sustine evenimentele culturale si sportive din Bucuresti, atat in spatii deschise cat si in spatii inchise, insa se doreste elaborarea unui regulament clar de desfasurare a evenimentelor care au loc in centrul Capitalei astfel incat sa fie evitate situatii cablocarea parcarilor, poluarea fonica si perturbarea sau chiar blocarea traficului rutier.

Gabriela Firea a avut o intalnire cu Comisia de aprobare a Evenimentelor si Manifestarilor din cadrul Primariei Capitalei, precum si cu directori de specialitate responsabili cu organizarea de evenimente in Bucuresti, pentru a gasi solutii concrete la aceste probleme:"M-am intalnit astazi cu membrii comisiei de aprobare a evenimentelordin Capitala si am fost informata ca exista multe sesizari si petitii ale bucurestenilor deranjati de zgomot, de lipsa accesului in parcari, sau de ingreunarea traficului rutier. Cele mai multe reprosuri din partea cetatenilor vin din pricina faptului ca spatii foarte bune nu sunt folosite pentru organizarea concertelor si altele sunt supraexpuse: de exemplu Piata Constitutiei gazduieste marile concerte, insa acestea paralizeaza Bucurestiul. Exista zoneadecvate care pot fi puse la dispozitie: parcuri, Arena Nationala, Romexpo etc."

Primarul General a subliniat faptul ca Bucurestiul trebuie sa fie viu, sa gazduiasca evenimente culturale, sportive, socialecat mai numeroase, insa sa beneficieze de locatii adecvate, usor accesibile, in apropierea statiilor de metrou sau mijloacelor de transport in comun sicare sa nu creeze disconfort bucurestenilor prin blocaje in trafic sau poluare fonica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.