Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudor Polak, deputat PNL: Legea amnistiei fiscale pentru diurne a fost adoptată astăzi în Parlament

facebook.com
Tudor Polak

”Legea amnistiei fiscale pentru diurne a fost adoptată astăzi în Parlament.”, anunță deputatul PNL Tudor Polak. El spune că proiectul a fost inițiat de mai mulți colegi din PNL pentru a clarifica legislația fiscală în cazul delegării, detaşării şi deplasării în străinătate a angajaților.

”Este un proiect legislativ pe care l-am inițiat alături de colegii mei liberali, pentru a clarifica legislația fiscală în cazul delegării, detaşării şi deplasării în străinătate a angajaților.

Intervențiile legislative realizate de autorități în anii precedenți în vederea obținerii unei predictibilități fiscale necesare angajatorilor români s-au dovedit insuficiente şi limitate, vizând strict detaşările transnaționale în statele membre, nefăcând referire şi la situații specifice delegării şi detaşării angajaților.

Aceste erori au avut efecte profunde atât asupra angajatorilor români, cât şi a angajaților.

Astfel, legea prevede reglementarea regimului fiscal al diurnei, aceasta incluzând unitar indemnizația de delegare, indemnizația de detaşare şi indemnizația specifică detaşării transnaționale.

Aceste indemnizații, prestaţiile suplimentare acordate salariaților în baza clauzei de mobilitate, dar şi alte sume asemănătoare, în afara de cele acordate pentru transport şi cazare, pe perioada desfăşurării în țară sau în străinătate, se vor calcula astfel, în limita plafonului neimpozabil:

În țară, 2,5 ori nivelul stabilit pentru indemnizație, prin Hotărâre a Guvernului, pentru personalul autorităților şi instituțiilor publice;

În străinătate, 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru diurnă, prin Hotărâre a Guvernului pentru personalul român trimis în străinătate, în limita a 3 salarii de bază.

Indemnizația pentru detaşările transnaționale ar putea fi reîncadrată de către organul fiscal, ca venit asmilat salariului pentru care există restanțe la plata impozitului pe venit şi contribuții sociale obligatorii, doar în urma verificărilor Inspecției Muncii.

Legea anulează diferențele de obligaţii fiscale principale şi alte obligații accesorii stabilite de ANAF, ca urmare a reîncadrării sumelor neachitate, reprezentând indemnizația aferentă pe perioada detaşării, de la1 iulie 2015 până la data intrării în vigoare a legii.

Pe lângă faptul că am urmărit corectarea unor erori legislative în urma cărora atât angajații, cât şi angajatorii au suportat consecințe financiare, am creat, totodată, cadrul legislativ pentru a împiedica repetarea unei astfel de situații.”, a scris parlamentarul PNL pe pagina sa de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.