Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Andrei, șeful INS: 'Am făcut 55 de milioane de lei economii la recensământ. Nivelul salarizării personalului nu este cel la care ar trebui să fim'

Tudorel Andrei

Recensământul Populației și Locuințelor a intrat în etapa finală, cea a recenzării pentru intermediul recenzorilor. Aceștia vor recenza doar persoanele care nu s-au autorecenzat și pe cei cărora nu le-a fost validat chestionarul în etapa de autorecenzare.

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, a anunțat că autorecenzarea a adus o economie de cel puțin 55 de milioane de lei și a transmis că salariile angajaților din statistică nu se ridică la nivelul importanței pe care Institutul o are în rândul instituțiilor statului.

”Este o etapă foarte importantă, pentru că trebuie să avem exhaustivitate a recenzării. Sunt câteva județe în care avem număr insuficient de recenzori. În București, de exemplu, nu avem suficient de mulți recenzori, dar aici avem un grad de autorecenzare de 45%, ceea ce ne ușurează misiunea în partea a doua.

Recenzorii sunt pe teren pentru recunoaștere, pentru a cunoaște sectorul de recensământ și pentru a avea contact cu persoanele care urmează să fie recenzate și cu administratorii de blocuri.

Am făcut economii de 55 de milioane de lei. Deocamdată, la nivelul salarizării nu suntem la nivelul la care ar trebui să fim, în condițiile în care suntem o instituție fanion a statului român.”, a spus Tudorel Andrei, președintele INS, la TVR1.

Recensământul Populației și Locuințelor se încheie pe 17 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.