Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, în colimatorul şefei DNA: Atac DUR, după ce a fost acuzată că a AFECTAT imaginea României

libertatea.ro
Laura Codruta Kovesi la CSM

Este război total în şedinţa CSM între şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. După ce ministrul a înaintat cererea de revocare din funcţie, Kovesi a ieşit la atac şi a început să desfiinţeze fiecare motiv invocat în document. Şefa DNA susţine că ministrul a fost subiectiv şi că nu a avut motive sustenabile când şi-a motivat decizia.

Citeşte şi: Şefa DNA, atac FURIBUND la adresa ministrului Justiţiei, pe tema înregistrărilor ŞOC: 'E inexplicabil pentru mine...'

"Cu privire la afirmaţiile de o gravitate fără precedent, nu ştiu care sunt acelea. Probabil sunt măsurători, criterii obiective, dar faptul că dumnealui a dat explicaţii la întâlnirile cu partenerii externi, nu văd legătura cu interviurile pe care le-am dat eu şi modificările la Legile Justiţiei. E absolut subiectiv să susţii că ambasadorii care s-au prezentat la Ministerul Justiţiei au făcut asta din cauza şefei DNA. (...) Cu privire la festivalul inculpaţilor. Contextul la care m-am referit era că inculpaţii acuză şi atacă DNA. Da, este un festival al inculpaţilor, care atacă în mod nejustificat DNA. E opinia mea şi mi- o sustin. În ceea ce priveşte afectarea imaginii României, haideţi să ne uităm la criteriile obiective. Prin ce a făcut DNA, s-a dovedit că lupta anticorupţie e eficientă. Vedeţi raportul GRECO şi raportul anticoruptie al UE, care a menţionat DNA ca fiind una dintre cele 5 instituţii importante.

La punctul 14 mi se reţine faptul că aş fi făcut afirmaţii la propuneri de modificări legislative prin care am dictat instituţiilor conduita de urmat. Faptul că am criticat un proiect de lege al ministrului Justiţiei şi că am trimis aceste opinii CSM şi procurorului general nu cred că sunt motive pentru revocare. Aş vrea să lămuresc ce a apărut în presă cu privire la declaraţiile pe care le-am dat cu privire la independenţa procurorilor. În forma actuala e prevăzut că procurorii numiţi de preşedintele României se bucură de independenţă. Dacă ne uităm în proiectul Legilor Justiţiei, conceptul e redefinit şi nu se mai regăseşte. La acest lucru m-am referit, la faptul că această garanţie de independenţă a fost exclusă. Dacă România a înregistrat rezultate împtoriva corupţiei e pentru că procurorii au fost independenţi.", a declarat Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.