Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa DNA, atac FURIBUND la adresa ministrului Justiţiei, pe tema înregistrărilor ŞOC: 'E inexplicabil pentru mine...'

Facebook Liviu Plesoianu
Tudorel Toader Laura Codruta Kovesi

Laura Codruţa Kovesi continuă contraatacul, după ce ministrul Justiţiei a înaintat o cerere de revocare a ei din funcţie. Şefa DNA face referire la înregistrările care au făcut vâlvă în spaţiul public, înregistrări în care Kovesi ar fi vorbit de "decapat" politicieni de la vârf. Procurorul şef susţine că există analize ştiinţifice clare care dovedesc că înregistrările sunt false şi modificate şi lansează un atac voalat la adresa Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Citeşte şi: ALERTĂ - Modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, ATACAT la CCR: 'Puterea a înţeles să bage pumnul în gură opoziţiei...'

"Un alt motiv este punctul 10 – Prioritizarea dosarelor cu impact mediatic. Ministrul preia aspecte pe care le cunoaşte din spaţiul public sau dintrun raport La o simplă lecturare, se poate observa că nu am folosit niciodată cuvântul "decapat". Rezultă clar că înregistrările nu sunt originale, nu sunt autentice şi au suferit o modificare. De asemenea, au suferit elemente caracteristice de editare. E inexplicabil pentru mine modul în care ministrul justiţiei a eliminat probe ştiinţifice, dar reţine afirmaţii pe care nu le-am făcut niciodată.  Primul criteriu este vechimea dosarelor, data prescrierii faptelor. Acesta e motivul pentru care se fac controale periodic pe dosarele mai vechi de un an, de doi ani si de 5 ani. Acesta e primul criteriu obiectiv.Durata unei investigaţii poate fi influenţată de administrarea de probe. Iată că nu există nicio dovadă care să susţină acest punct 10.", a declarat Laura Codruţa Kovesi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.