Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader a prezentat RAPORTUL cu evaluarea lui Augustin Lazăr: Are 63 de pagini - VIDEO

rtv.net
tudorel toader augustin lazar

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a prezentat Raportul de evaluare a activității manageriale a procurorului general, Augustin Lazăr.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr are 63 de pagini, raportul fiind structurat pe cinci capitole, dintre care ultimul conține propunerile.

”Raportul e structurat pe 5 capitole. Prima se referă la baza juridică, temeiul legal, a doua la premisele lui, a treia - evaluarea în sine, a patra - concluzii și ultima - propuneri.

Citește și: Viorica Dăncilă a făcut anunțul! Când o să fie adoptat salariul minim

Raportul are 63 de pagini. Evaluarea cuprinde 20 de puncte, la fel ca la evaluarea procurorului șef al DNA. Puteam să adaug și mai multe.

Temeiul legal pentru redactarea acestui raport se întemeiază pe articolul 132 din Constituție. Am avut în vedere organizarea eficientă a activității, comportamentul, comunicarea, asumarea responsabilităților, apitutdinile manageriale.

Textul de lege. Aș vrea să vă citez un discurs al procurorului general. Fac referire totuşi la rolul constituţional pe care îl are Ministerul Public, în activitatea judiciară reprezintă interesele generale ale societăţii, apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Aş vrea să vă citez un paragraf dintr-un discurs al procurorului general, care vrea să ilustreze acest temei juridic. Spune astfel procurorul general: Noi, instituţia de azi, vom fi esenţa Ministerului Public de mâine care va avea acelaşi rol, aceeaşi misiune, dar în condiţiile concrete ale mileniului III. Noi vom transmite generaţiilor următoare făclia instituţiei, primită de la generaţiile anterioare. Sigur, vom vedea în ce măsură datele din raport ilustrează această afirmaţie a procurorului general şi exigenţele de ordin constituţional

Citește și: Liviu Dragnea reacţionează! Ce spune despre Legea privind combaterea spălării banilor

Partea a doua se referă la etapele instituționale premegătoare evaluării. Din 2017 am constatat evoluții în activitatea procurorului general și am considerat declanșarea procedurii de evaluare.

La partea a doua nu o să repet, pentru că fac referire la evaluarea din 2017, evaluare survenită ca urmare a deciziei CCR faţă de actele, faptele DNA referitoare la OUG 13/2017. Atunci făceam o evaluare a procurorului-şef DNA, dar şi a procurorului general, pentru că este ierarhic superior şi arătam ceea ce CCR, prin decizia 68 spune în esenţă că actele, faptele procurorilor DNA constituie o încălcare gravă a principiului separaţiei puterilor în stat. Ministerul Public nu doar că îşi depăşeşte atribuţiile, dar îşi arogă atribuţii ale puterii legislative. (...) Ministerul Public, prin DNA, şi-a arogat atunci competenţa de a face o anchetă într-un domeniu care depăşeşte cadrul legal şi care duce la un blocaj”, a spus Tudorel Toader.

În luna august, ministrul Justiției anunța că declanșează procedura de evaluare a activităţii manageriale a lui Augustin Lazăr, în contextul protocoalelor încheiate cu Serviciul Român de Informații (SRI). Mai exact, după scandalul publicării protocolului încheiat în 2016 între Parchetul General și Serviciul Român de Informații, act semnat de Augustin Lazăr. În replică, procurorul general a precizat, la acea vreme, că întreaga colaborare PG-SRI a fost efectuată în cadrul legii şi că tema protocoalelor este, de fapt, una falsă. Augustin Lazăr a mai subliniat că de existenţa acestor protocoale se ştia de multă vreme, iar ministrul Justiţiei şi Consiliul Superior al Magistraturii au primit documentele pentru a se demonstra că Ministerul Public nu are nimic de ascuns.

Citește și: Se apropie Black Friday! Aceasta este lista completă a magazinelor care fac parte din această campanie .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.