Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader a promovat proiectul 'Cartierul pentru Justiţie' în timpul vizitei din Japonia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a promovat în timpul vizitei pe care a efectuat-o în Japonia proiectul "Cartierul pentru Justiţie" ce urmează să fie realizat în Bucureşti. Potrivit unui comunicat al MJ, pe 13 februarie, Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta au participat la lucrările conferinţei cu tema "Aprofundare tehnică în domeniul regenerării urbane", organizată de Centrul de Instruire pentru Dezvoltare al Băncii Mondiale din Tokyo, în colaborare cu Guvernul Japoniei şi cu oraşele Yokohama şi Kawasachi.

"În acest cadru, Ministerul Justiţiei a prezentat, în colaborare cu Ministerul Finanţelor Publice şi Primăria Municipiului Bucureşti, proiectul 'Cartierul pentru Justiţie'. Astfel, a fost abordată problematica infrastructurii sistemului judiciar şi situaţia specială a Capitalei din această perspectivă, conceptul 'Cartierului pentru Justiţie', principalele provocări cu care se confruntă autorităţile implicate şi schimbările urmărite prin realizarea proiectului. Conferinţa a reprezentat o oportunitate deosebită pentru promovarea proiectului 'Cartierul pentru Justiţie' şi identificarea soluţiilor în vederea realizării acestuia", a explicat MJ.

Tot pe 13 februarie, Tudorel Toader a avut o întrevedere oficială cu Yoko Kamikawa, ministrul nipon al Justiţiei.

Pe agenda discuţiilor au figurat probleme de interes reciproc legate de organizarea şi funcţionarea sistemului penitenciar şi a celui de probaţiune, infrastructura sistemului judiciar, prevenirea corupţiei şi consolidarea integrităţii în mediul public, precum şi schimbul de informaţii privind dezvoltarea sistemului de reabilitare. Întâlnirea a constituit un bun prilej pentru evaluarea relaţiilor bilaterale, fiind prima vizită a unui ministru român al Justiţiei în Japonia, fapt care atestă interesul şi dorinţa reciproce pentru deschiderea cooperării bilaterale în domeniul Justiţiei, se arată în comunicatul citat, conform Agerpres.

Pe 14 februarie, Tudorel Toader a avut o întrevedere oficială cu preşedintele Curţii Supreme de Justiţie a Japoniei, Naoto Otani.

Conform MJ, agenda discuţiilor bilaterale a cuprins tematici de interes reciproc privind mijloacele de asigurare a unei practici judiciare unitare la nivel naţional, rolul Curţii Supreme a Japoniei în controlul de constituţionalitate, având în vedere competenţele în acest domeniu, precum şi implicarea instanţelor supreme în reforma sistemului judiciar şi modul de implementare a noului cadru normativ generat de acest proces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.