Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader anunță cu proiect în valoare de 65 de milioane de euro: 'Conducerea Băncii Mondiale și-a dat acordul'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader spate

Păstrarea documentelor din sistemul judiciar în condiţii corespunzătoare reprezintă o problemă reală şi, de aceea, se vor construi arhive pe lângă fiecare curte de apel din ţară, cu finanţare de la Banca Mondială, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Suceava, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

''Avem la nivelul Ministerului Justiţiei un proiect finanţat de Banca Mondială, pentru îmbunătăţirea serviciilor judiciare. Proiectul se află în derulare, are o valoare consistentă de 65 de milioane de euro, iar procedurile de achiziţie, altele decât cele din legislaţia naţională, permit o mai bună folosire a banilor, fapt pentru care s-au economisit sume consistente. (...) Am propus BM ca banii economisiţi să-i folosim la construcţia celor 15 arhive, câte una la nivelul fiecărei curţi de apel. (...) Conducerea BM şi-a dat acordul. (...) Avem o problemă reală, naţională, aceea a arhivelor din sistemul judiciar. În sistemul judiciar documentele se păstrează în arhivă timp de 90 de ani. Pe viitor, se va trece la dosarul electronic, dar ceea ce avem acum trebuie păstrat 90 de ani, ceea ce avem fizic. (...) Avem problema de la instanţe şi parchete care au multe documente în condiţii necorespunzătoare, documente ce ocupă spaţii ce ar putea fi folosite de către cei care deservesc sistemul de realizare a Justiţiei'', a arătat Toader, conform agerpres.ro.

Tudorel Toader o ceartă pe Carmen Dan, după reacția ministrului la decizia de condamnare a lui Dragnea: 'Să ne respectăm limitele de competență'


El a spus că a solicitat autorităţilor locale să ofere terenuri pe care să fie amplasate arhivele, iar la Suceava primăria a pus la dispoziţie 6.600 mp. Potrivit acestuia, alte primării au oferit terenuri mai mici care nu pot fi folosite pentru o astfel de destinaţie sau în zone ce presupun cheltuieli suplimentare (pentru utilităţi, transport, deplasare). 

Ministrul a precizat că arhiva de la Suceava ar urma să păstreze documentele instanţelor şi parchetelor de pe raza de competenţă a Curţii de Apel, dar şi cele de la Penitenciarul Botoşani. 

Totodată, Tudorel Toader a spus că şi Penitenciarul Botoşani a pus la dispoziţie un teren, urmând a se lua o decizie pentru a se stabili care dintre cele două locaţii corespunde cel mai bine criteriilor de amplasare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.