Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader are explicația - De ce procurorii nu se înghesuie la șefia DNA. Atac voalat la adresa lui Kovesi

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Astăzi este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Ministrul Justiției Tudorel Toader a expus motivele pentru care niciun procuror nu s-a înscris până acum în concurs, lansând săgeți către fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi. Totuși, ministrul s-a declarat convins că astăzi vom avea candidați înscriși în concurs.

„Pe de altă parte, cine vrea să devină şef al DNA, eu nu cred că nu sunt doritori, dar cei care ar dori să devină procurori-şefi la DNA sunt convins că ştiu foarte bine realitatea de acolo. (...) Îşi dau seama cât de multă muncă este necesară pentru a repune DNA-ul în parametri constituţionali, pentru a-l face să funcţioneze normal, pentru a reda încrederea, dacă a existat, românilor în activitatea pe care o face Direcţia Naţională Anticorupţie. Prin urmare, acestea sunt după părerea mea motivele prudenţei, rezervei în înscrierea pentru competiţia de a deveni procuror-şef la DNA. Mai avem toţi ziua de astăzi, când, repet, după părerea mea, vom avea candidaţi”, a spus Tudorel Toader, la sediul MJ.

Întrebat dacă acum funcționează normal DNA, Tudorel Toader a declarat: „În mod evident, n-avea când și n-avea cum într-un timp foarte scurt să reintre în normalitate, în condițiile în care avem sute de achitați”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.