Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader are un răspuns FULGER: 'Voi prezenta, în cel mai scurt timp, o situație completă' - VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
toader tudorel

Tudorel Toader a fost acuzat, în moțiunea simplă depusă împotriva sa, că a făcut foarte multe vizite externe exotice, cât timp a fost ministru. El a ținut să le dea un răspuns-fulger celor de la USR și PNL, dar l-a taxat și pe Cătălin Predoiu, fost titular la Justiție, pe care l-a acuzat că își delega ”atribuțiunile secretarilor de stat aproape în fiecare zi și să mă ocup de vizite, munca de partid sau altele”.

”Ca ministru al Justiției nu am procedat ca în precedent, să deleg atribuțiunile secretarilor de stat aproape în fiecare zi și să mă ocup de vizite, munca de partid sau altele. Vă voi prezenta, în cel mai scurt timp, o situație completă a deplasărilor MJ pe fiecare an, începând din urmă cu 5- 6 ani, să vedeți cum, în timpul mandatului meu, nu au fost nici jumătate din deplasările de pe perioada altor mandate.”, a replicat Toader.

Citește și: Tudor Chirilă explodează la trei ani de la Colectiv: ‘Politicieni sau funcționari publici.. n-au făcut nimic..’ .

În moțiunea simplă, ministrul e acuzat că a făcut „vizite exotice pe bani publici”.

„Domnule ministru, în afara unor vizite exotice, făcute pe bani publici, cu bilete de avion cumpărate la clasa economic, a desenării unor proiecte fantasmagorice cum este cartierul justiței din București, a unor apariții publice în care vă etalați dorința de avea talent de povestitor, a afirmațiilor publice prin care ați afectat independența sistemului judiciar, în afară de lovitura pe care încercați să o aplicați luptei împotriva corupției, nu prea aveți cu ce vă lăuda de când ați devenit ministru. Nu ați făcut mai nimic în folosul justiției, ci ați făcut suficient de multe și de grave lucruri în defavoarea justiției, motiv pentru care, în finalul evaluării noastre, după ce ați primit nota 4 (patru), vă rugăm să meditați dacă nu cumva a sosit timpul să vă luați în primire postul de notar, sau să vă reîntoaceți în avocatură să apărați infractori în mod onest, contra unui onorariu, nu pe bani publici!”, arată PNL și USR în textul moțiunii simple.

Citește și: Rovana Plumb, mesaj important după criticile Corinei Crețu:’România a primit până în prezent…’

Plenul Camerei Deputaților a dezbătut, marți, moțiunea simplă intitulată „Ministrul Justiției, un ministru de nota 4 (patru)”, în care PNL și USR îi solicită demisia lui Tudorel Toader, votul urmând să fie dat în ședința de plen de miercuri.

Documentul spune că Tudorel Toader este vinovat de faptul că ridicarea MCV devine un obiectiv tot mai îndepărtat pentru români. În moțiune se mai arată că ministrul Justiției este „un simplu instrument” în mâna celor deranjați de justiția independentă. Pe parcursul a 20 de puncte, PNL și USR îl acuză pe Toader că a „promovat politizarea justiției”. De asemenea, ministrul Justiției este acuzat că a încălcat legea prin OUG pe legile justiției, că le-a făcut infractorilor „un cadou” și că a întors România în perioada Năstase-Stănoiu.

Citește și: S-a aflat! Ce studii are Dacian Cioloș și cum a câştigat acesta primii bani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.