Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader aruncă în aer scandalul protocoalelor secrete: Se pot ANULA unele condamnări

captura TV
tudorel toader

Ministrul Justiţiei lansează un scenariu fără precedent în scandalul protocoalelor secrete dintre servicii şi instituţiile din justiţie. Tudorel Toader afirmă, într-un interviu la Antena 3, că ar trebui să se stabilească dacă protocoalele conţin lucruri ilegale în baza cărora au fost condamnaţi oameni. Dacă aşa stau lucrurile, pasul următor ar fi anularea unor condamnări, mai spune ministrul.

"Problema este alta: Ce facem în urmă cunoașterii nu a faptului că au existat protocoale, ci a conținutului protocoalelor? Stăm și ne mirăm, stăm și arătăm cu degetul? Să nu uităm: în baza acestei colaborări s-au derulat procese, au fost condamnați oameni. Întrebarea este așa: Dacă noi știm că pe lângă lege au fost astfel de instrumente, poate mai sunt, pe baza lor au fost condamnați oameni, putem să spunem noi într-un stat de drept că asta e condamnarea sau trebuie să facem ceva, nu numai să scoatem conținutul protocolului, ci și un caracter nelegal și pe baza acestuia și condamnările nedrepte pe care unii le-au primit? Trebuie văzut dacă protocoalele au adăugat la lege, au avut caracter nelegal, dacă pe baza acestor nelegalități s-a ajuns la condamnări nelegale, netemeinice. Numai pe calea aceasta putem vorbi de o reparație corectă", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul a explicat că, dacă se ajunge la concluzia că protocoalele au fost nelegale, se poate cere în instanţă revizuirea unor pedepse. "Trebuie să vedem dacă semnatarii, adăugând la lege, nu s-au substituit legiuitorului", a declarat ministrul. Potrivit lui Tudorel Toader, se poate ajunge inclusiv la anchetarea penală semnatarilor protocoalelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.