Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader bate cu pumnul în masă la ședința CSM - Solicitare FERMĂ către Augustin Lazăr și membrii Consiliului

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, le-a solicitat, joi, procurorului general Augustin Lazăr şi membrilor Consiliului Superior al Magistraturii să urgenteze procedurile de selecţie şi numire a procurorilor în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

„Vreau să fac un apel la dumneavoastră, în special la domnul procuror general, ca să urgentaţi procedurile de selecţie, de semnare, numire a procurorilor din viitoarea secţie specială de anchetare a magistraţilor. Noi ştim anumite formule prin care se încearcă neoperaţionalizarea unei prevederi legale. Exprim speranţa că nu se va ajunge la acest rezultat, că nu vom depăşi data de 23 octombrie fără ca secţia să fie operaţională. Eu îmi amintesc şi voi vă amintiţi faptul că mulţi dintre noi, chiar şi dintre cei prezenţi, s-au opus soluţiei de înfiinţare a acestei secţii. CCR a statuat prin deciziile pronunţate, în sensul că această soluţie este constituţională. Şi ulterior au apărut voci critice, dar de data asta apăreau ca fiind critici la adresa CCR. Solicit ferm să puneţi în aplicare dispoziţiile legale, să operaţionalizaţi această secţie”, a declarat Justiţiei Tudorel Toader.

Ședință TENSIONATĂ la CSM: CONTRE între Augustin Lazăr și Tudorel Toader. Adina Florea, acuzată de abateri disciplinare. Se cere amânarea audierii

Vicepreşedintele CSM Codruţ Olaru a spus că apelul ministrului este pentru întregul Consiliu şi a amintit de adoptarea regulamentelor pentru secţia specială.

„Mă bucur că aţi făcut acest apel aici, dar mesajul e pentru întregul CSM. Am avut toată dispoziţia pentru creearea cadrului formal pentru adoptarea în prima fază a regulamentelor pentru această secţie”, a spus Olaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.