Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, contrazis după ce a anunțat epurări masive la DNA: 'Legea stabileşte fix pe invers decât spuneţi dumneavoastră'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Jurnalista Sorina Matei îl contrazice pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a anunţat că procurorii care au venit în DNA fără a avea suficientă vechime şi experienţă, vor fi trimişi înapoi la unităţile de unde au venit.

"Cu tot respectul, domnule ministru, Tudorel Toader. Legea stabileşte fix pe invers decât spuneţi dumneavoastră.
Toader Tudorel, în această seară, Antena 3: 'VINE legea, una dintre legile Justiţiei. Care spune că la DNA pot fi procurori, printr-un concurs, cu vechime, experienţă profesională. Păi ăia, ÎN MOD SIGUR, DUPĂ LEGE, CARE NU ÎNDEPLINESC CONDIŢIA, VOR TREBUI TRIMIŞI ÎNAPOI la unităţile de unde au venit. Că nu poţi să iei un procuror de la un parchet de pe lângă judecătorie, să-l urci la nivelul unui procuror de Direcţie Naţională Anticorupţie, cu câţiva ani de experienţă profesională, maturitate ş.a.m.d. chiar şi experienţă de viaţă. Dacă LEGEA NE CERE cere o anumită vechime, n-au vechime, să se ducă înapoi şi selectăm pe alţii'", a scris Sorina Matei, pe pagina sa de Facebook.

Jurnalista atrage atenţia că actul normativ despre care vorbeşte ministrul - modificarea la legea 304, privind organizarea judiciară - a intrat deja în vigoare, după ce a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial.

ALERTĂ la inspectoratele de poliție din toată țara - Se fac verificări FĂRĂ PRECEDENT

"Este adevărat că legea despre care spune ministrul Justiţiei prevede la art 87 următoarele: 'Pentru a fi numiţi în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 8 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs susţinut în faţa Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii'.
Dar în acelaşi timp, art 5 al aceleiaşi legi în vigoare, votate de PSD, statuează următoarele: 'Procurorii care, LA DATA INTRĂRII ÎN VIGOARE A PREZENTEI LEGI, SUNT NUMIŢI în funcţie în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie RĂMÂN în funcţiile pe care le îndeplinesc în cadrul acestor structuri'.
Ceea ce arată simplu că ministrul Justiţiei nu cunoaşte prevederile legii care tocmai a intrat în vigoare, lege despre care vorbeşte, lege votată de PSD", argumentează jurnalista.

Aşadar, procurorii nu pot fi "trimişi" legal nicăieri, mai arată jurnalista.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.