Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader DĂ SEMNALUL, după refuzul CCR: 'Trebuie să rămână ARBITRUL echilibrului dintre puterile statului...'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Curtea Constituţională a României nu face parte din niciuna dintre cele trei puteri ale statului pentru că ea trebuie să rămână arbitrul echilibrului dintre puterile statului, a declarat, marţi, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat de presă cum comentează decizia CCR de a nu mai participa la procesul de evaluare al Comisiei Europene în cadrul MCV.

Citeşte şi: Remeş IESE LA RAMPĂ, după ce a apărut pe 'lista neagră' a Comisiei Europene: 'Să le dea Dumnezeu o urmă de minte...'

"Cel mai corect este să comentaţi comunicatul Curţii. (...) Dacă mă întrebaţi pe mine, ca ministru al Justiţiei, vedeţi când a fost introdusă Curtea în Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Curtea e o autoritate distinctă, care nu face parte din niciuna dintre cele trei puteri ale statului, pentru că ea trebuie să rămână arbitrul, cum se spune, echilibrului dintre puterile statului. Şi, atunci, nu trebuie întrebată ea (CCR - n.r.) despre o autoritate, despre Parlament, despre Guvern, ea decide în robă modul de funcţionare a echilibrului dintre cele trei puteri", a explicat Toader, la Palatul Parlamentului, potrivit AGERPRES.

Potrivit ministrului, numărul recomandărilor în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare a crescut în timp, în loc să scadă.

"Urmăriţi evoluţia MCV-ului. Urmăriţi cum numărul de recomandări, în timp, în loc să scadă, numărul de recomandări a crescut până la 12 şi atunci vedeţi cauza acestor suplimentări de recomandări, în loc să fie de reducere a acestora", a spus Tudorel Toader.

Citeşte şi:   S-A AFLAT: Ce au scos medicii la IVEALĂ, după primele verificări în cazul decesului jurnalistului Andrei Gheorghe

Întrebat care este cauza pentru această creştere, ministrul a răspuns: "Întrebaţi-i pe cei sub mandatul cărora au crescut".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.