Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader declanșează procedura pentru înlocuirea lui Augustin Lazăr: Cum credeți că ai putea să ai un favorit înainte? / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiției a anuntat, joi, dupa întâlnirile pe care le-a avut cu procurorii Elena Iordache si Bogdan Licu, că va declansa procedura de selectie a unui nou procuror general al Romaniei, urmând ca in aprilie, atunci când ii expira mandatului lui Augustin Lazar, sa fie deja ales un inlocuitor.

"Voi declansa procedura de selectie a noului procuror general al Romaniei. In aprilie expira mandatul procurorului general. Sa vedem inainte cine se inscrie", a spus ministrul.

Citeste si Tudorel Toader, întâlnire cu procurorii Elena Iordache și Bogdan Licu, înainte de a anunța 'o măsură importantă pentru statul de drept'

Intrebat daca exista deja un favorit, avand in vedere informatiile din spatiul public potrivit carora judecatoarea Corina Mandrila ar fi favorita pentru acest post, Tudorel Toader a raspuns: "Credeti ca ai putea sa ai un favorit dinainte?".

Anuntul a fost facut dupa întâlnirea ministrului cu adjunctul lui Augustin Lazar, Bogdan Licu, si cu presedintele Asociatiei Procurorilor din România, Elena Iordache.

Bogdan Licu a fost invitat sa participe la Consiliul JAI de la Iasi, din luna mai, iar cu Elena Iordache a avut discutii despre conditiile in care lucreaza procurorii.

Selectia unui nou procuror general a fost anuntata la doar o zi dupa intrarea in vigoare a OUG de modificare a legilor justitiei, care a schimbat si procedura, in sensul ca avizul este dat de plenul CSM, nu de Sectia de Procurori, ca pana acum, nu este impusa conditia de vechime si candidatul poate fi si judecator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.