Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, demolat din cauza OUG pe legile justiției: 'Dăncilă trebuie să-l demită de îndată'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că prin adoptarea OUG care modifică legile justiției, Tudorel Toader a desființat activitatea DNA. Liberalul susține că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îl demită „de îndată” pe ministrul Justiției.

„Ordonanța adoptată luni, la prima oră, într-o grabă și cu o hărnicie nemaiîntâlnită este mai gravă decât OUG 13. Tudorel Toader a desființat practic, printr-o șmecherie, activitatea DNA și a paralizat parchetul antimafia. A modificat, de la 8 ani la 10 ani, vechimea minimă pe care trebuie să o aibă procurorii care activează la DNA sau DIICOT. Zeci de procurori vor fi scoși din DNA și DIICOT, iar dosarele cercetate de aceștia vor rămâne în aer. Corupții au deschis deja șampania! Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată pe Tudorel Toader!”, a scris prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Liberalul a susținut că, prin adoptarea OUG care modifică legile justiției, liderul PSD, Liviu Dragnea și-a dat afară procurorul care se ocupa de dosarul Tel Drum, în care este implicat.

Victor Ponta iese la atac: 'Stimați locuitori ai Bucureștiului, doamna prim ministru v-a mințit'

„Prin acestă scamatorie neconstituțională, Dragnea și-a dat afară, cu mâna lui Tudorel Toader, procurorul de caz din dosarul Teldrum. Tot cu mâna lui Toader, Dragnea vrea să-și aleagă și judecătorii care îi judecă dosarele aflate pe rol. Mai trebuie ca Dragnea sa demareze și acțiuni disciplinare față de magistrații care nu fac ceea ce trebuie pentru el. Totul a ajuns in România sa fie despre o singura persoana, pentru o singura persoana. Agenda publica este confiscata de agenda personală a lui Liviu Dragnea. Instituțiile lucrează, rând pe rând, pentru Liviu Dragnea. Pana la dictatura, mai sunt doar câțiva pași”, a adăugat Turcan.

De asemenea, aceasta a precizat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să îl demită „de îndată” pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Nu mă aștept ca Tudorel Toder să-și dea demisia, căci ar fi un act de demnitate și nu e deloc cazul. Premierul Dăncilă trebuie să-l demită de îndată, pentru că a mințit că ordonanța este în acord cu recomandările Comisiei de la Veneția. Nu respectă niciuna dintre recomandările acesteia. Ca fost judecător CCR a semnat o ordonanță neconstituțională care impune, retroactiv, condiții de vechime procurilor din DNA și DIICOT. Ca ministru, nu dă doi bani pe avizele CSM. Ministrul Justiției ar desființa și CSM dacă ar putea. Tudorel Toder a demonstrat că este, fără îndoială, avocatul tuturor infractorilor din România și protectorul corupților. Pentru că-i place funcția, s-a agățat cu două mâini de fotoliul de ministru și executa tot ceea ce-i impune Liviu Dragnea”, a conchis Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.