Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader demontează o manipulare din presă: Ce a discutat de fapt cu Timmermans

Twitter Frans Timmermans
Tudorel Toader Frans Timmermans

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit la Antena 3, vineri seara, despre dezbaterile din Parlamentul European, acolo unde s-a discutat în această săptămână despre legile justiției din România.

„Am încercat, cred că am și reușit, să subliniez că nu e nicio legătură între legile justiției și Codul Penal sau de Procedură Penală. La un moment dat am avut convingerea că dânșii știu, numai că nu vor să facă această distincție, pentru că rămânea fără obiect dezbaterea. Vorbeau de legile justiției, alunecau spre corupție. Am subliniat nevoia de argumente, nu de enunțuri generale. Am cerut și cer în continuare să se aducă argumente, să se sublinieze care articol încalcă sau amenință democrația din România. Mie îmi place să cred că la statutul de europarlamentar nu este posibil să nu se facă distincția despre care am vorbit. O distinsă vicelideră de grup, de la început zice că nu este jurist și nu se pricepe la temele astea. Atunci eu ce și cui trebuia să explic? Nefiind jurist nu e problemă, cred că se înțelege că funcționarea sistemului e una, normele de incriminare altceva. Au fost discuții politicianiste sub pretextul unor dezbateri juridice. Așa se explică și interesul de participare, care a fost foarte redus. Chiar și din partea celor care au inițiat dezbaterea. Dacă ar fi simțit că au dreptate, că pot genera o dezbatere pe fond consistentă, ar fi venit la dezbatere. N-au avut măsura vorbelor cei care au vorbit împotriva României. N-aș vrea să le spun numele... (...) La fiecare grup unde am vorbit s-a înțeles că nu este nicio legătură între situația juridică în care se află Polonia și cea în care este România” a spus Tudorel Toader.

Întrebat dacă este adevărat că Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, ar fi sugerat ca legile să fie modificate de Comisia de la Veneția, așa cum s-a scris în presă, ministrul a negat cu vehemență.

„În primul rând, cine a făcut această dezinformare se vede treaba că nu se pricepe la tehnica legistalivă. Înțeleg să manipulezi, dar măcar să spună ceva credibil, realizabil. Nu este posibil ca această Comisie să se substituie legiuitorului național. Afirmația nu este nici măcar teoretic posibil. Vă asigur că nu s-a pus o astfel de problemă. Este precum manipularea cealaltă, când alții spuneau că l-au văzut pe ministrul Justiției așteptând pe la uși. Cât se poate de fals”, a precizat Tudorel Toader.

Vezi și: Cum să manânci mai puțin: trucuri pentru a fi mai deștept decât foamea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.