Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader dezvăluie ce a discutat în cadrul primei întâlniri oficiale după anunţul despre Kovesi

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Ministrul Justiţiei dezvăluie, prin publicarea pe pagina sa de Facebook a unui comunicat de presă, ce a vorbit cu reprezentanţii Institutului de la Siracusa, în prima întâlnire oficială de după anunţul cu privire la cererea de revocare a şefei DNA.

Vezi şi: Laura Codruța Kovesi nu va pleca, dar gestul lui Tudorel Toader era necesar. Posibile urmări (OPINIE)

"În data de 23 februarie 2018, domnul prof.univ.dr. Tudorel TOADER, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu domnul Filippo MUSCA, Director adjunct al Institutului Internațional pentru Justiție Penală și Drepturile Omului Siracusa.

Întâlnirea a avut ca obiect discutarea proiectului “Întărirea luptei împotriva comerțului ilicit în Europa de Sud-Est”, care vizează întărirea răspunsurilor justiției penale la comerțul ilicit în Europa de Sud-Est, inclusiv prin consolidarea capacităților instituțiilor guvernamentale. Proiectul se va derula în 12 țări (Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia), pe o durată de doi ani și se va concentra pe sectoarele comerțului ilicit predominante în aceste țări și în regiune.

Cu această ocazie au fost punctate obiectivele proiectului, respectiv identificarea problemelor practice și a obstacolelor în combaterea comerțului ilicit la nivel național și regional, dezvoltarea unor recomandări intersectoriale inovatoare pentru întărirea răspunsului justiției penale la comerțul ilicit și promovarea armonizării regionale, precum şi întărirea capacităților organelor cu atribuții în realizarea justiției penale în combaterea comerțului ilicit și a infracțiunilor asociate.

În acelaşi cadru au fost purtate discuţii aplicate referitoare la problematica comerţului ilicit, atât din perspectiva implicării ministerului în studiile științifice realizate la nivel national şi regional şi a modalităţii de desfășurare a acestora, cât şi din punct de vedere al participării la activitățile de formare organizate de Institut şi implicarea în aplicarea eventualelor recomandări formulate de către acesta", transmite Ministerul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.