Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, după întâlnirea cu Liviu Dragnea: 'Aceasta a fost principala temă a discuției' - VIDEO

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Tudorel Toader a avut o întrevedere, la Palatul Parlamentului, cu președintele PSD, Liviu Dragnea. Ministrul Justiției a declarat că au discutat despre decizia pe care urmează să o ia CCR miercuri, în sesizarea ce vizează refuzul ICCJ de a pune în aplicare noile prevederi ale legii 304/2004 referitoare la reconfigurarea completurilor de 5 judecatori.

”Am avut o scurtă întrevedere cu Liviu Dragnea. Am discutat ceea ce poate fi discutat, ceea ce trebuie discutat dintre președintele partidului majoritar și ministrul Justiției, care chiar dacă e independent face parte dintr-un Guvern politic. Mâine (miercuri- n.r.) se va judeca la CCR acel conflict juridic de natură constituțională. Aceasta a fost principala temă a discuției. Nu am discutat în legătură cu decizia pentru că nu avem de unde să știm care va fi decizia. Azi când vorbim nu mai vorbim de sesizarea depusă de mult, azi vorbim de procedură. Despre cine va merge din partea Guvernlui la CCR să susțină sesizarea și eventual dacă sunt elemente noi de susținere față de sesizare. Decizia CCR, indiferent de dezlegarea ce va fi dată, va fi precum toate celelalte, obligatorie, erga omnes, de la momentul publicării în MO. Practic nu ai ce să discuți despre conținutul deciziei. Pe de altă parte, nu avem nicio marjă de apreciere privind procedura de urmat. Vom proceda așa cum se va statua în dispozitiv. Mâine judecătorii vor da o dezlegare care interesează în general statul de drept, interesează cei foarte mulți care se judecă și care vor să vadă cum se constituie completul, care vor să vadă dacă o lege ulterioară modifică sau nu o lege anterioară. Ce spun eu acum e pleonasm sau dacă nu cumva o lege vine și prevede contrariul, vine și spune da, s-a schimbat procedura completelor, dar de la anul. Mă întâlnesc cu toți cei care fac parte din Guvrn. Eu nu m-am întâlnit cu un justițiabil, m-am întâlnit cu al treilea om din statul român. Nu am discutat despre decizie, penru că o vor lua judecătorii, am discutat despre proceduri.”, a spus Tudorel Toader.

Citește și: Schimbare radicală! Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare – Milioane de oameni, vizați! .

CCR va dezbate sesizarea premierului în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament și instanța supremă pe formarea completelor.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.