Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader e în război cu contracandidații la rectoratul UAIC: Faptele, nu vorbele să îi recomande!

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, lansează un avertisment pentru contracandidații săi la funcția de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Toader spune că dincolo de pretențiile ca orice candidat să se ridice la anvergura celor care au condus în trecut unitatea de învățământ, e necesar ca aceștia să fie recomandați de realizările lor academice.

"Apel la adevăr și decență, în campania pentru Rectoratul UAIC!

Cu deplină încredere în întreaga comunitate a UAIC, în fiecare dintre membrii acesteia, cu deplină considerație și în deplin respect, prezentul apel se adresează atât celor care și-au anunțat candidatura la funcția de Rector, cât și celor care, eventual, își vor anunța respectiva candidatură.

Adevărul și decența sunt necesare oriunde și oricând.

În rândurile care urmează voi face unele referiri, opțiuni, privind modul de desfășurare a competiției pentru Rectoratul UAIC.

Deseori auzim cum trebuie să fie Universitatea și cum trebuie să fie Rectorul, evocându-se diferitele modele de universități și personalitățile unora dintre foștii rectori.

Avem datoria continuării și îmbogățirii patrimoniului UAIC, realizării misiunii academice asumate de către cei care au slujit Alma Mater.

Evocând personalitățile unora dintre foștii rectori a nu se înțelege și faptul că autorii respectivelor evocări ar putea fi precum cei evocați. Preferabil este ca fiecare să privească în propriul trecut, să-și evoce propriile realizări, din care să rezulte potențialul de a conduce destinele primei Universități din România modernă.

Faptele, nu vorbele trebuie să caracterizeze profilul unui candidat la funcția de Rector. Rectorul trebuie ales pentru Universitate, pentru evoluția și binele acesteia, după capacitatea de menținere a echilibrelor necesare dintre diferitele componente ale vieții academice, nu după frumusețea spuselor ori a promisiunilor făcute.

Cândva, cineva, poate va prezenta realizările pentru Universitate, realizări ale foștilor rectori, complementar prezentărilor tradiționale, din perspectiva portofoliului științific, personalității acestora. A nu se înțelege faptul că mă sustrag unei asemenea judecăți, luând în considerare fie și numai tirajul lucrărilor de specialitate juridică, publicate în edituri centrale și apoi validate de lumea juridică", scrie Tudorel Toader pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.