Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader e SOMAT de un greu PSD: 'Modificarea Codurilor penale este o urgență. Ar fi trebuit o OUG'

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

Președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților, Nicușor Halici, a declarat luni că modificarea codurilor penale reprezintă o urgență, indiferent dacă este făcută prin OUG sau lege, iar în contextul îm care Opoziția îngreunează procesul legislativ, el crede că ar trebui adoptată de Executiv, conform Mediafax.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

"Este o urgență. Că este prin ordonanță, că este prin lege, este o urgență. În primul rând, ar trebui reglementate și adoptate și promulgate, în ce ordine doriți dvs, acele dispoziții care au fost declarate consituționale și cele care nu au fost atacate cu privire la modificările de la Coduri la CCR. Deci, alea se consideră. Ele, normal, ar fi putut fi proiect de lege, dar având în vedere că opoziția, într-o mai mică sau mai mare măsură îndreptățită, atacă tot ce adoptăm noi în Parlament la CCR și îngreunează procesul legislativ, eu cred că ar fi trebuit OUG. Acum, dacă nu se mai întâmplă, cred că ar trebui pe de altă parte să începem să legiferăm, să finalizăm aici în Parlament. Ar fi mai multe soluții în Parlament pe care să le adoptăm și care să le parcurgem uletrior", a declarat Nicușor Halici în Parlament.

Referitor la afirmațiile ministrului Justiției Tudorel Toader că nu este decis în privința urgenței acestor modificări, deputatul PSD a declarat că nevoia de urgență pentru modificarea Codurilor penale este din momentul în care au fost declarate neconstituționale unele prevederi din Coduri.

"Urgență e din momentul în care au fost declarate neconstituționale, deci de la momentul acelor zeci de decizii CCR a intervenit urgența. Pe de altă parte, cu privire la directivă, la fel este urgență, că pasează să raspundă domnia sa de ce pasează", a spus Halici.

Nicușor Halici a afirmat că i-ar recomanda premierului Viorica Dăncilă să-l evalueze pe ministrul Justiției în funcție de programul de guvernare asumat de PSD și de sarcinile primite de acesta de la Viorica Dăncilă.

Întrebat dacă ministrul Tudorel Toader a îndeplint programul de guvernare PSD pe portofoliul Justiției, Halici a răspuns "parțial".

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că va lua o decizie cu privire la demiterea ministrului Justiției după ce va asculta părerea colegilor în ședința Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraților evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Liviu Dragnea l-a avertizat, vineri, pe Tudorel Toader că nu mai poate continua așa, anunțând de luni bune ordonanțe, dar fără să facă nimic. PreședinPSD a spus că decizia legată de ministrul Justiției stă la mâna premierului.

Liderul PSD spune că decizia este la premier. „Să meargă la Bruxelles cu 7-8 articole, într-o mare umilință. În ceea ce privește codurile, parlamaentul să își urmeze cursusl. Aceste legi trebuie să fe finalizate. Gvernul trebuie să se ocupe de programul de guvernare.Nu putem să lăsăm să se discute despre teme parazit luni de zile”.

Întrebat dacă vrea ca Toader să plece, Dragnea a răspuns: „Nu mă interesează (...) Nimeni nu poate să stea prizonierul acestor teme parazite”.

Acesta a mai spus că sunt zeci de acte normative întârzitate de ministrul Justiției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.