Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, mesaj tranșant pe raportul GRECO: 'Este unul de orientare. Nu poate să treacă de voința legiuitorului național'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Tudorel Toader

Dezbaterea politică, solicitată de grupul parlamentar al PNL, având ca temă "Implicaţiile raportului GRECO asupra imaginii justiţiei în România", a început, miercuri, în plenul Senatului, în cadrul "Orei Guvernului", în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Ministrul Tudorel Toader a afirmat miercuri, în plenul Senatului, că raportul GRECO este un raport „de orientare, unul facultativ”, care nu poate să treacă de voința legiuitorului național.

„Aceste preocupări din Raportul GRECO se suprapun peste ceea ce, spre exemplu, CCR a stabilit. CCR a stabilit că înființarea secției speciale este în acord cu Constituția. Raportul GRECO este unul de orientare, unul facultativ, stabilește standarde europene, dar raportorul GRECO, expertul GRECO în mod categoric nu poate să treacă peste voința legiuitorului național, voință verificată de CCR, care a stabilit că reglementarea este în acord cu Constituția. Vă rog să vă uitați în deciziile CCR referitoare la legile justiției. Sunt trei legi. (...) Fiecare decizie face referire la standardele stabilite de către Comisia de la Veneția. Prin urmare, CCR s-a raportat la standardele comisiei, chiar dacă nu avem un aviz explicit pentru România”, a spus Tudorel Toader, în cadrul „Orei Guvernului”.

Tudorel Toader a EXPLODAT: atac INCENDIAR la specialiștii care au redactat raportul GRECO

Tudorel Toader a fost chemat în Parlament de către PNL, pentru a da explicaţii privind raportul Grupului Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO).

Grupul Statelor împotriva Corupţiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) a făcut public în luna aprilie Raportul referitor la România în care îşi exprimă îngrijorarea profundă faţă de anumite aspecte ale legilor adoptate de Parlament privind statutul judecătorilor şi procurorilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii precum şi privind amendamentele propuse pentru legislaţia penală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.