Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader nu ratează momentul - un nou atac la adresa lui Augustin Lazăr: 'Sigur trage de timp, poate-i expiră mandatul'

Inquam Photos/George Călin
Tudorel Toader la sedinta PSD

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni că este convins că Augustin Lazăr va trage de timp în procesul de la Curtea de Apel București, în care a contestat revocarea, pentru a-i expira mandatul de procuror general. Toader a mai subliniat că nu el va reprezenta MJ în proces.

„Domnul Lazăr, din 2-3 termene, sigur trage de timp, poate îi expiră mandatul în funcția de general. Nu știu (dacă va reprezenta Ministerul în proces, n.r.). De la Ministerul Justiției nu se duce ministrul să susțină cauze. Avem o direcție de contencios, unde sunt specialiști bine pregătiți”, a declarat ministrul Tudorel Toader, conform Mediafax.

Procesul în care se judecă cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie ajunge la Bucureşti, în urma deciziei dispuse în urmă cu câteva zile de Curtea de Apel Alba Iulia.

Tudorel Toader aseamănă afirmația lui Augustin Lazăr cu cea a lui Klaus Iohannis: Nu poate să spună că s-a referit la altcineva decât la membrii Comisiei

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie. Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Secţia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ cererii lui Tudorel Toader de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr.

Tudorel Toader a spus la dezbaterea din CSM privind revocarea lui Augustin Lazăr că unul dintre motivele declanşării acestei proceduri este şi cel privind protocolul din 2016, semnat de procurorul general. Toader a spus că e inadmisibil acest lucru, întrucât iniţial Lazăr dezaproba protocoalele.

În replică, procurorul general Augustin Lazăr a spus că raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader este un eseu şi că toate aspectele din document au drept numitor comun instrumentarea dosarului cu protestul din 10 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.