Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, precizări despre cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Dragnea

Tudorel Toader

După ce premierul Sorin Grindeanu a cerut Curţii Constituţională să respingă excepţia ridicată de Bombonica Prodana ca inadmisibilă, ministrul Justiției Tudorel Toader a venit joi cu noi precizări. Acesta a afirmat că punctul de vedere asumat de Guvern a fost întocmit de către Ministerul Justiţiei.

Trei dintr-o semnătură: Ce decizie a luat Klaus Iohannis

„Avem o direcție care se ocupă cu așa ceva. Sunt două ipoteze total diferite. O ipoteză care a fost rezolvată de Curtea Constituţională prin decizia 405. Există o jurisprudenţă şi după lege, după articolul 29 din Legea 47, că atunci când o problemă de Drept e rezolvată de CCR prin admiterea excepţiei, ori de câte ori vine altcineva şi critică acelaşi text de lege din aceeaşi perspectivă, excepţia devine inadmisibilă. Prin urmare, prin decizia 405, CCR a admis excepția de neconstituționalitate cu privire la sintagma „îndeplinește în mod defectuos”. Ori de câte ori cineva se raportează la 405, critica este inadmisibilă. Dacă un autor de excepție critică aceeași lege, același articol din altă perspectivă, cum este cazul la care faceți referire, atunci nu mai este competența nici a Ministerului Justiției, nici a Guvenrului, este competența CCR. Prin urmare, dacă ne raportăm la 405, este inadmisibilă, dacă ne raportăm la lipsa pragului, nu este problema Guvernului sau a ministerului, este problema exclusivă a CCR”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă l-a supărat pe Liviu Dragnea punctul său de vedere, Tudorel Toader a răspuns negativ.

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea a cerut să se constate că legea nu prevede un prag al prejudiciului pentru infracţiunea de abuz în serviciu. A invocat o decizie a CCR din vara anului trecut. Sesizarea este făcută în dosarul în care este judecat şi Liviu Dragnea, acuzat de DNA pentru instigare la abuz în serviciu. Punctul de vedere al Guvernului a fost cerut de CCR. Judecătorii urmează să se pronunţe în acest caz la începutul lunii viitoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.