Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader pregătește REFORMA justiției din temelii: Ce spune despre modificarea codurilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Tudorel Toader

Cele patru coduri - penal, de procedură penală, civil şi de procedură civilă - urmează să fie evaluate în toamna acestui an, a declarat luni ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care le-a solicitat reprezentanţilor sistemului judiciar să formuleze propuneri de modificare. 

"Cu ocazia consultării prealabile, am primit propuneri realmente valoroase de modificare a codurilor penale, dar opinii care ies din limita obiectivului de reglementare, de punere de acord cu deciziile CCR, pe care le-am reţinut şi pe care le vom valorifica la momentul când vom evalua cele patru coduri - penal, procedură penală, civil, procedură civilă", a spus Toader, potrivit agerpres.ro.

ALERTĂ - Ce spune Liviu Dragnea despre remanierea lui Sorin Grindeanu

Vedetă nouă la PRO TV: Au bătut palma pentru 60.000 de euro


El le-a cerut reprezentanţilor sistemului judiciar, în cadrul consultărilor publice privind proiectul de modificare a codurilor penale desfăşurate luni, să vină cu propuneri. 

"Între timp, CCR a mai pronunţat şi alte decizii. Va pronunţa şi alte decizii de neconstituţionalitate şi după ce proiectul va fi trimis la Guvern şi la Parlament, ceea ce înseamnă că această activitate de legiferare pentru cele două coduri penale, pentru codul civil şi cel de procedură civilă, cealaltă legislaţie, va fi o activitate continuă. Avem decizii ale CCR care vor genera modificări la Codul muncii, la legislaţia, eu ştiu, Codul silvic, celelalte domenii de legiferare, pe care va trebui, în egală măsură şi cu prioritate, să le punem de acord cu deciziile CCR. (...) În perspectiva unei evaluări a celor patru coduri pentru toamnă, să ne formulaţi propunerile dumneavoastră de revizuire, de modificare a codurilor, pentru că toţi ştim că sunt anumite instituţii care trebuie modificate, trebuie îmbunătăţite, trebuie corelate chiar între ele, corelate cu exigenţele constituţionale, cu cerinţele Convenţiei Europene a Drepturilor Omului", a precizat ministrul Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.