Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, răspuns pentru Dragnea: 'Dacă vrem o treabă în salturi, le trimitem şi mâine' /VIDEO

toader tudorel

Legile pe Justiţie au declanşat un conflict între şeful PSD, Liviu Dragnea şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a afirmat joi că ministrul Justiţiei întârzie foarte mult cu pachetul de propuneri pentru îmbunătăţirea situaţiei din penitenciare, care trebuie inclus în legea graţierii, şi a menţionat că o să ceară o audienţă la ministrul Tudorel Toader ca să-i explice că "Parlamentul nu e anexa Guvernului".

Mai multe detalii aici: Liviu Dragnea îl AMENINȚĂ pe ministrul Justiției: 'Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit'

Poziţia lui Dragnea nu l-a intimidat deloc pe Tudorel Toader. Ministrul Justiţiei i-a transmis şefului PSD că mai are de aşteptat în privinţa legilor pe justiţie. "Dacă vrem să facem o treabă în salturi, care să completeze pe ici, pe colo, le putem trimite şi mâine. Dacă vrem să facem o treabă temeinică, riguroasă, atât pe fond, cât şi pe formă, să facem o evaluare completă a celor trei legi (...) atunci trebuie să facem o evaluare de la primul până la ultimul articol. Consultăm CSM, toate instituţiile participante la actul de justiţie, îl punem în transparenţă decizională, îl însuşeşte Guvernul şi îl transmitem la Parlament ca proiect de lege. Numai în momentul acela putem să avem cugetul şi inima împăcate că am făcut un demers care să fie funcţional, viabil, necesar sistemului justiţiei. Numai în acel moment putem considera că modificările aduse pachetului de legi ale justiţiei vor putea cu adevărat să îmbunătăţească activitatea de înfăptuire a justiţiei", a subliniat Toader, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În acelaşi timp, el a amintit şi de "problema penitenciarelor". "Avem soluţii complementare la nivel de legislaţie, la nivel de aplicare a legii, la nivel de modernizare a penitenciarelor existente, de construire a unor pavilioane noi, finalizarea construcţiei celor două noi penitenciare", a tunat Toader.

Citește și: O vedetă a fost arestată pentru comportament indecent, în public / VIDEO HOT

Şi premierul Sorin Grindeanu a avut o reacţie vehementă. "Vom transmite la Parlament proiectul pe legile penale abia după ce procesul pe dezbatere publică este terminat indiferent de cine îl aşteaptă cât mai repede", a spus Grindeanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.