Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, răspuns TRANŞANT pentru Comisia Europeană: Preocupările din raportul MCV sunt NEFONDATE

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dă asigurări Comisiei Europene (CE) că preocupările privind independența sistemului judiciar sunt nefondate. Toader susţine că oficialii CE sunt îngrijoraţi, deşi se referă la legi care nu au fost promulgate şi nu au trecut de prima lectură.

Citeşte şi: Andronic aruncă BOMBA la comisia SIPA. Dezvăluiri despre implicarea foştilor miniştri Cătălin Predoiu şi Raluca Prună / VIDEO

"Noi avem acest MCV de 10 ani de zile, un proces de durată, cu recomandări care au fost schimbate pe parcurs. În mod evident, într-un deceniu de monitorizare, prin toate raportele, Comisia a constatat evoluţii ireversibile. Dacă vă referiţi la momente de stagnare, ele au fost evidente, important e că nu s-au înregistrat regrese, iar evoluţia este aceea de atingere a standardelor de îndeplinire a fiecăreia dintre cele 12 recomandări.

Vezi AICI raportul MCV!

Aţi făcut referire la o anumită preocupare. Reţinem faptul că ea izvorăşte din raportarea la un debut de proces legislativ, la un pachet de legi care nu a trecut de prima comisie, darămite să ajungă la promulgare. Numai forma finală a legii produce efecte juridice şi ne va permite o evaluare a incidenţei prevederilor asupra legilor justiţiei, asupra independenţei justiţiei.

În faza în care ne aflăm, referirea e de poziţionare, de preocupare şi nu de fond pentru că ne referim la legi care nu au trecut nici de prima lectură.", a mărturisit ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Comisia de anchetă sesizează Ministerul Justiţiei după refuzul lui Kovesi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.