Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, replică pentru un europarlamentar PNL: 'Ori nu știe ce vorbește, ori vorbește să se afle în treabă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern Tudorel Toader

Tudorel Toader, fost ministru al justiției, reacționează la unele afirmații inexacte ale europarlamentarului PNL Siegfried Mureșan, cu privire la evenimentele din România din anii 2017 și 2018. Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași afirmă că Mureșan nu știe ce vorbește.

„Siegfried Mureșan ori nu știe ce vorbește, ori vorbește să se afle în treabă! OUG 13 a fost adoptată în ianuarie 2017, iar eu am devenit ministru al justiției pe 23 februarie. Codul penal a fost modificat prin lege, de către Parlament, nu de către Guvern!”, scrie Tudorel Toader pe Facebook.

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE)  a transmis, marţi, după alegerea Robertei Metsola ca preşedintă a Parlamentului European, că votul este o veste foarte bună pentru Europa şi pentru România, pentru că aceasta cunoaşte foarte bine situaţia din România, este o prietenă a românilor şi o apărătoare a statului de drept din ţara noastră.

„Roberta a fost alături de noi de fiecare dată când am ieșit în stradă pentru apărarea statului de drept: la protestele împotriva Ordonanței 13 de la începutul anului 2017, la protestele din 2018 împotriva modificărilor aduse Codului Penal care afectau grav independența justiției.

La dezbaterile privind justiția și statul de drept din România pe care le-am avut în Parlamentul European, Roberta a fost de partea sutelor de mii de oameni care au ieșit în stradă și a cerut ferm Guvernului PSD de atunci să înceteze atacurile la statul de drept.

'România este Europa și Europa este România. Corupția este antiteza Uniunii Europene', declara Roberta în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne în fața ministrului Justiției de atunci, Tudorel Toader”, a scrie Mureșan pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.