Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader s-a dat de gol: Termenul folosit care indică o antepronunțare în evaluarea lui Lazăr. Explicația unui analist politic

Inquam Photos / Octav Ganea
tudorel toader

Analistul politic Ion Bogdan Lefter a declarat, la Digi24, că o anumită parte din afirmațiile lui Tudorel Toader, de luni dimineața, ar putea reprezenta o antepronunțare în evaluarea procurorului general Augustin Lazăr. „Ne-a indicat modelul raportului în cazului doamnei Kovesi”, a precizat expertul.

„Legătura (între procedura de evaluare a lui Lază și protocoale - n.r.) e prea străvezie ca să nu existe. Toader îl vânează pe lazăr, căci discutăm despre ce se întâmplă de când o nouă majorititate și de guvernare și-a dat la iveală principalul scop, să blocheze justiția, încât liderii coaliției să scape de sentințe.

Sistemul de justiție a reacționat cu fermitate și demnitate, în spiritul legii, cu mai mare vizibilitate publică decât în mod obișnuit. În mod obișnuit, într-un stat de drept procurorii generali nu e nevoie să iasă public și să fac declarații de apărare a statului de drept, să explice că legislația e alterată.

Tudorel Toader, după schimbul de replici cu Augustin Lazăr: 'Nu există niciun conflict'


A fost un punct din declarația lui Toader nu doar grav, o antepronunțare. Ne-a indiciat modelul raportului în cazul doamnnei Kovesi.

S-a antepronunțat, a pronunțat termenul managerial, căci el poate face o analiză managerială, nu să evalueze conținut de anchetei și pozițiile publice ale procurorului general. Face politică. În sistem de justiție nu se face politică.

Protocoalele astea apărute în urmă cu câteva zile și despre care știm că toate instituțiile abilitate fuseseră informate. Sunt niște documente tehnice. Și noi putem face un protocol, nu îl facem că nu e nevoie.

Faptul că se declanșează efectiv acest proces de evaluare într-o manieră în care domnul ministru a mai făcut-o și l-au obligat pe președinte să nu își mai îndeplinească rolul decizional în numirea unui procuror șef coroborat cu faptul că acum sutnem într-un nou moment și mai fierbinte, după 10 august, intervenția jandarmeriei, suspiciuni grave alimentate de informații cum că ar fi o comandă politică în culise, parchetul general investighează, nu putem să nu facem legătură”, a explicat Ion Bogdan Lefter, analist politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.