Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader şi-a luat concediu, după scandalul cauzat de modificările din Legile Justiţiei / UPDATE

Inquam Photos / George Calin
tudorel toader

La doar 24 de ore de la anunțarea modificărilor propuse la legile Justiției, Tudorel Toader a luat o decizie surprinzătoare: a intrat în concediu până luni inclusiv, anunță Realitatea TV. Ministrul Justiției a produs reacții dure după ce, miercuri, a prezentat un set de propuneri de modificare a sistemului judiciar, care includ limitarea rolului preşedintelui în numirea unor oficiali cheie.

Concret, Toader propune ca şefii acestor instituţii să fie numiţi de secţia de procurori ai CSM, la propunerea ministrului Justiției, fără ca preşedintele ţării să mai aibă vreun rol. Totodată, Toader a mai anunţat că Inspecţia Judiciară va trece la Ministerul Justiţiei, conform proiectului şi va exista un corp special care va ancheta magistraţii. În plus, Tudorel Toader vrea să schimbe şi regulile de admitere în Institutul Naţional de Magistratură: astfel, cei care vor dori să intre în INM vor trebui să aibă minim 30 de ani, şi cel puţin 5 ani de vechime în profesia juridică.

Practic, nu vom mai avea procurori sau judecători sub 30 de ani.

Modificările la legile justiţiei vizează în principal trei texte de lege: Legea privind statutul procurorilor şi judecătorilor, legea privind organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Le prezentăm, în cele ce urmează, punctual pe cele mai importante.

UPDATE Contactat de ȘTIRI PE SURSE, Tudorel Toader a declarat că nu se află în concediu și că a anunțat că „după legile justiției voi merge să văd starea de fapt din instanțe, parchete și penitenciare”. Ministrul Justiției vizitează astăzi o judecătorie și două penitenciare din țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.