Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tudorel Toader, solicitare de ultimă oră după îngrijorările exprimate de Tajani: 'Să ne respectăm competențele, demnitatea și specificul național'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a lansat un apel, miercuri, în urma îngrijorărilor exprimate de președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dar și de alți lideri europeni, printre care Timmermans și Manfred Weber.

„De dată recentă, ca și dvs, văd și eu, cum oficiali europeni își exprimă îngrijorări, dar îngrijorările sunt exprimate cu caracter preventiv, însă cu un puternic potențial electoral. Ca ministru al Justiției, formulez o simplă și respectuoasă solicitare, pe care în plan național am repetat-o de foarte multe ori, și anume să ne respectăm competențele, fie ele și partajate, să ne respectăm demnitatea și specificul național”, a spus Tudorel Toader într-o declarație de presă la sediul Ministerului Justiției.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani a anunţat, miercuri, la începutul sesiunii plenare, că Parlamentul European o susţine pe Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror şef european, după ce vineri s-a declarat îngrijorat de punerea sub control judiciar a acesteia.

Preşedintele PE, Antonio Tajani, a declarat că este îngrijorat în privinţa măsurilor luate de România împotriva Laurei Codruţa Kovesi, adăugând că ea rămâne candidatul legislativului european pentru noul post de procuror-şef european.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi contestaţia Laurei Codruţa Kovesi împotriva controlului judiciar pentru 60 de zile dispus de către procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.